Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plovidba 'super jahtom' na Jadranu za 612 tisuće dolara tjedno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Last minute' aranžmani, koji su postali jedan od najpopularnijih načina prodaje turističkih putovanja u svijetu, našli su svoje mjesto i na ekskluzivnom tržištu 'super jahti', piše američki magazin Forbes.

Forbes preporučuje najam jahte koja će u kolovozu ploviti duž obale Dalmacije. 

Pročitajte i ovo Tuča u Splitu Snijeg na Dinari Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pijavica na Šolti, tuča zabijelila Split Slika nije dostupna Tragični susret Horor na godišnjem odmoru: Bračnom paru zatvorenici oteli jahtu, a njih bacili u more? "Riješili su ih se"

'Super jahta' od 70 metara, plovit će duž 'nove Rivijere', kako hrvatsku obalu naziva Forbes po uzoru na glasovitu francusku meku mondenog turizma, a može se rezervirati po cijeni od
612.000 dolara za tjedan.

'Većina ljudi unaprijed planira izlet jahtom, no uvijek postoje
otkazivanja koja oslobađaju fantastične brodove, ili ima nekoliko tjedana kada brodovi jednostavno nisu bukirani, ako se radi o najboljim mjesecima', izjavila je za Forbes Mary Crowley, vlasnica kalifornijske agencije Ocean Voyages, koja ugovara najam 'super jahti'.

Najbolji mjeseci su srpanj i kolovoza, a glavne destinacije Mediteran, Karibi i južni Pacifik.

'U posljednjih nekoliko godina iznajmljivanje jahti postalo je
najprivlačnija vrsta ljetnog odmora. Kao rezultat toga, ima sve više destinacija gdje je moguć charter', kazala je Jannet Bloomfield, predsjednica floridske International Yacht Charter Group.

Cijene najma jahti kreću se od 25.000 dolara do milijun dolara tjedno, zavisno od veličine, luksuza koji nudi, broja članova posade i drugih elemenata.

Među 'super jahtama' koje su još raspoložive za ovo ljeto je
i 'RM Elegant', brod od 72 metra s 30 članova posade, koji u 15 raskošnih kabina prima 30 putnika. jahta ima salon ljepote, sobu za masažu i vanjski jacuzzi, ekipu kuhara i pijanistu.

'RM Elegant je na raspolaganju od 10. kolovoza na dalje, a plovit će duž dalmatinske obale u Hrvatskoj, koja je dobila nadimak nova Rivijera ili oko grčkih otoka. Tjedan će vas stajati 612.000 dolara', navodi Forbes.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene