Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3,8 posto

Pad industrijske proizvodnje već peti mjesec za redom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Industrijska proizvodnja u svibnju ove godine pala je za 3.8 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Ovo je peti mjesec za redom da industrijska proizvodnja bilježi pad, koji je ipak manji od onog u travnju.

Pročitajte i ovo Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava? Boris Vujčić, guverner HNB-a Demografski problemi Guverner HNB-a o problemu radne snage: Svako društvo mora odlučiti između dvije mogućnosti

Manja proizvodnja u Hrvatskoj uglavnom je posljedica manje potražnje za robom iz zemalja Europske Unije. Neki od naših najvećih proizvođača ocjenjuju da bi Vlada za poduzetnike mogla učiniti još više.

>> 'Packa' Svjetske banke Vladi zbog barijera privatnim investicijama

'Moram reći da smo čuli više verbalnih i komunikacijskih nastojanja Vlade ali zapravo koji još nisu pretočeni u realne propise, u realan život', kaže starija izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić.

Slavonski rajski vinogradi daju plodove i zapošljavaju ljude. 2 milijarde kuna ukupnih investicija jedne od najvećih domaćih tvrtki u Baranji je donjelo posao za 2500 radnika.

Veliki investitori smatraju da oni ipak nisu ti koji trebaju ocjenjivati rad Vlade. No ipak su poslali jasnu poruku na Markov trg.

Poduzetnici se nadaju novim mjerema koji će ih ohrabriti u borbi za konkuretnost. Kakvu recimo već imaju domaća vina koja kvalitetom i cijenom mogu odmah u bitku sa snažnom euro-konkurencijom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene