Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže veće pomake

'Packa' Svjetske banke Vladi zbog barijera privatnim investicijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska banka upozorila je Vladu kako su barijere za privatne investicije u Hrvatskoj još uvijek previsoke.

Na predstavljanju redovitog ekonomskog izvješća u kojem je Hrvatska prvi put stavljena u grupu s ostalim članicama Europske unije, upozoreno je da su zakoni koji reguliraju ulaganja preglomazni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavljanje u četvrtak DONOSIMO EKSKLUZIVNE DETALJE Strani investitori analizirali poslovnu klimu u Hrvatskoj Slika nije dostupna Reakcija na rast BDP-a Zadovoljni optimist Grčić: 'Imamo sjajne rezultate, vrijeme igra za nas'

'Administrativne barijere za investicije i dalje su previsoke i mislim kako u Vladi postoji priznanje da postoji potreba rješavanja ovog problema', ističe Sanja Mađarević Šujster iz Svjetske banke.

Inače, Svjetska banka kritizira i loše povlačenje novca iz europskih fondova. No Vlada tvrdi da se vide napreci u odnosu na prošlu godinu kada je prikupljeno manje od 40 posto novca iz EU fondova. Užurbano se radi na zapošljavanju novih ljudi, ali i na hitnom akcijskom planu otklanjanja barijera.

'Neki rezultati već se vide i sigurno će uroditi plodom a to je da je posljednja IPA realizirana s 956 posto, postoje napredci u ruralnom razvoju i prijavljeno je 300 milijuna kuna', ističe Branko Grčić, potpredsjednik Vlade.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene