Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je u svojim novim projekcijama za sljedeće godine priznala da rasta neće biti. Veliki je to poraz ambicija Milanovićeva kabineta.


'Ocjenjujemo da je postizanje nultog rasta do kraja godine nešto sto možemo ostvariti', rekao je ministar financija Slavko Linić. Banski dvori od 0,8 posto s početka godine dolaze na nulu. A još nedavno ministar je zapovijedao da je 0,8 posto obveza za svakog člana Vlade, te da ju svaki od njih mora ostvariti.

Vezani članci Boris Vujčić, guverner HNB-a Hrvatskoj u godini epidemije predviđen najveći gospodarski rast od neovisnosti: ''Ljudi su optimistični. Bolja je i situacija na tržištu rada'' Ursula von der Leyen i Andrej Plenković - 1 Europska komisija odobrila hrvatski nacionalni plan oporavka

S prvim danom 2013. na plaće će se trošiti manje. Ukida se nulta stopa PDV-a za kruh i mlijeko koje ćemo plaćati po 5 posto PDV-a. Turizam dobiva 10 posto PDV-a, uvode se fiskalne blagajne i imovinski porez.

>> Kosor: Podupirem objavu liste! Linić: Opraštamo dugove za radna mjesta!

Blagajna se dovodi u red, ali investicija koje je trebaju puniti nema, a sve bi se trebalo usmjeravati u industriju. Manji porezi, poticaji potpore sve za nova radna mjesta.

Istodobno se radi o 50 mjera za godinu dana. Ministri moraju dovesti u red ono sto je najkritičnije. Tu su plaće su prve.

U roku 6 do 12 mjeseci vidjet će se prvi efekti svih mjera, kažu iz Vlade i dodaju kako njihova Vlada nije Vlada izgovora i alibija. Ili možda je?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.