Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OMV povećao udio u MOL-u na 18,6 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska naftna i plinska kompanija OMV objavila je da je za jednu milijardu eura povećala udio u mađarskom MOL-u s dosadašnjih 10 na 18,6 posto.

Povećanje vlasničkog udjela u MOL-u važan je korak na putu prema dugoročnoj suradnji, izjavio je u službenom priopćenju šef OMV-a Wolfgang Ruttenstorfer.

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Slika nije dostupna Brzina pregovora sporija MOL: Mogući izlazak iz Ine opcija, ako se pregovori ne okončaju uspješno

OMV želi tim potezom učvrstiti stratešku poziciju u mađarskoj kompaniji koji će po mišljenju Austrijanaca biti od koristi za obje kompanije jer će im omogućiti da iskoriste komplementarne prednosti na ključnom tržištu srednje Europe.

Dodatni je razlog povećanja vlasničkog udjela jačanje pozicije OMV-a uoči predstojećeg vala konsolidacija u energetskom sektoru.

Nakon objave te vijesti dionica OMV-a pojeftinila je oko 1,5 posto dok je dionica mađarske kompanije poskupjela za više od pet posto.

U slučaju spajanja dvije kompanije nastao bi koncern čija bi tržišna kapitalizacija iznosila 26,8 milijardi eura

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene