Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novo trajektno pristanište na Ravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Maloj Ravi na otoku Ravi svečano je otvoreno novoizgrađeno trajektno pristanište, vrijedno 10,5 milijuna kuna.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka uložilo je devet milijuna, a ostatak Županijska lučka uprava u Zadru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mještani ljutiti Kako je mali hrvatski otok postao skladište starih automobila: "Apeliram na odgovorne..." Aleksandar Ljubljanović i Tin Kovačić Velike štete Otok se bori s posljedicama razorne oluje: "Najveći izazov ovdje su dotrajali, stari krovovi"

Otvarajući novu trajektnu luku, ministar Božidar Kalmeta rekao je kako je to 54. trajektno pristanište izgrađeno ili obnovljeno u mandatu ove Vlade, uz potporu Ministarstva i Vlade. 

Kalmeta je najavio skori početak radova na pristaništu na otoku Rivnju, a priprema se i dokumentacija za pristanište na otoku Silbi.

Ministar je istaknuo kako je Vlada donijela i ostvarila više mjera kako bi se poboljšao život na otocima. Podsjetio je da je obnovljena i nastavlja se obnavljati 'Jadrolinijina' flota, znatno je povećan broj nautičkih milja u spajanju otoka s kopnom i otoka međusobno, a donesen je i zakon kojim je uvedena konkurencija u obalnom prometu.

Na svečanosti je govorio i zadarski gradonačelnik dr. Živko Kolega. Rekao je da se Zadar skrbi za svoje otoke te da su važni i oni najmanji otoci, poput Rave, ne samo zbog ostanka ljudi na njima nego i zato što će takva ulaganja ubrzati razvoj otočnog turizma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene