Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lejla Zukić-Krivdić nova je direktorica tvrtke Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina.


Lejla Zukić-Krivdić od danas je nova direktorica tvrtke Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Vezani članci Nakon 76 godina u Pacifiku otkriven USS Lexington (Foto: Twitter/Navigea Ltd, R/V Petrell) Otkriven nosač zrakoplova potopljen tijekom ključne bitke: ''Lady Lex'' skrivala se na dnu 76 godina Slika nije dostupna Predviđanja mu ne idu na ruku: Pobjedu odnosi Italija, Jacques bez visokog plasmana?

Kao jedna od rijetkih žena na čelnim pozicijama u IT-industriji, prošla je poslovni put od programerke do direktorice.

Na čelnu poziciju dolazi s pozicije direktora prodaje Microsofta Hrvatska i Bosna i Hercegovina, a svoje je sposobnosti vođenja i upravljanja timovima dokazala na poziciji direktora Microsoft Bosna i Hercegovina.

U razgovoru za DNEVNIK.hr u srpnju prošle godine, otkrila je koje su najveće poteškoće s kojima se žene u biznisu susreću.

"Izaberite ono što vas čini sretnim"

Majkama koje se dvoume između obitelji i karijere poručila je da tada izaberu ono što će ih uistinu činiti sretnim.

"Može se biti dobra majka i uspješna žena u poslu. A biti dobra majka najvažniji je posao na svijetu. Tako da žena koja odluči biti 'samo' majka nije ništa manje uspješna od žene koja ima i karijeru i obitelj. Kada dokučite što je to što vas čini sretnom, što vas diže iz kreveta svako jutro onda nije teško biti uspješna na svim frontovima", kazala je Zukić-Krivdić.

"Najveći izazov je nedostatak vremena"

Tvrdi da joj najveći izazov predstavlja nedostatak vremena.

"Meni je osobno najveći izazov vrijeme, odnosno manjak vremena. A danas kao nikad dosad imamo toliko prilika za spoznavati nove stvari, učiti, raditi na sebi, sudjelovati u projektima koji mijenjaju vaš mali mikrosvijet, ali i projektima koji mijenjaju svijet", kaže Lejla Zukić-Krivdić.

Dosadašnji direktor Ivan Vidaković postaje direktor za digitalnu transformaciju u Microsoftu za klaster 15 zemalja u Centralnoj i Istočnoj Europi