Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi skok

Nikad viša stopa nezaposlenosti u eurozoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ožujku je stopa nezaposlenosti u 17 država članica eurozone iznosila 12,1 posto, čime je oboren rekord postavljen samo mjesec prije. Ukupno je bez posla 19,2 milijuna ljudi.

Iz mjeseca u mjesec stopa nezaposlenosti u državama članicama eurozone raste i obara rekorde. Prema danas objavljenim podacima Eurostata, u ožujku je na burzama rada diljem eurozone bilo 19,2 milijuna nezaposlenih, što je oko 130.000 više u odnosu na preliminarne, tj. oko 60.000 više u odnosu na kasnije revidirane podatke za veljaču. Stopa nezaposlenosti je s 12 porasla na 12,1 posto, što je u granicama očekivanja analitičara koje je anketirala novinska agencija Bloomberg.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

>> Rekordna nezaposlenost u eurozoni: Bez posla 19,071 MILIJUN ljudi!

Problemi na tržištu rada najvidljiviji su kod mlađe populacije - stopa nezaposlenosti među njima iznosi čak 24 posto.

Uz kontinuirane političke probleme u Italiji, koji se već mjesecima odražavaju i na tamošnju ekonomsku sliku, najveći utjecaj na novi skok stope imalo je stanje u Španjolskoj, gdje je nezaposlenost na razinama kakve nisu viđene od diktature Francisca Franca te situacija u Francuskoj, gdje vlast predsjednika Francoisa Hollandea ne uspijeva pokrenuti gospodarstvo kao što se nadala.

S druge strane, u Njemačkoj je stopa nezaposlenosti i dalje relativno niska, te je u ožujku iznosila 5,4 posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene