Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvode red

Ministarstvo financija sprema nove rezove: Smanjit će plaće direktora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo financija priprema nadzor plaća u tvrtkama u kojima je država većinski vlasnik, te u stotinjak ustanova u kojima je država osnivač.

Takav potez Ministarstvo financija poduzima kako bi provjerili poštuje li se odredba po kojoj čelnici takvih ustanova ne mogu imati plaće veće od ministarskih, piše Novi list

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!"

To je naime određeno zakonom o obvezama i pravima državnih dužnosnika, ali se ipak u brojnim zavodima, bolnicama, institutima, agencijama, zavodima i sveučilištima to rpavilo nije poštivalo. Plaće su određivane statutima samih ustanova, te posebnim dodacima, a još uvijek ima institucija čiji čelnici imaju plaće veće od ministara ili predsjednika države.

>> Linić: Ne dogovorimo li se s Bruxellesom, slijede snažniji rezovi

Plaće ministara uglavnom se kreću od 16 do najviše 19 tisuća kuna, ovisno o odbicima i godinama staža, a Ministarstvo je ustanovilo da pojedini čelnici primaju i od 25 do 30 tisuća kuna neto plaće na mjesec.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene