Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministar Bajs najavio dubinsku analizu stanja u turizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Damir Bajs sastao se danas s članovima Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Udruge ugostiteljstva i turizma kojima je predstavio plan izrade dubinske analize stanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo jer je počela izrada jednog od strateških dokumenata hrvatskog turizma.

Pročitajte i ovo Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik" Državni stan - 4 Ima pravo, ali... Dnevnik Nove TV doznaje kakav je stan izabrao novi ministar gospodarstva

Dubinska analiza stanja u turizmu i ugostiteljstvu najvažniji je projekt koji bi trebao ocijeniti stanje u turizmu i usporediti naš turizam sa zemljama u okruženju, rekao je Bajs, doajući da bi ta analiza ujedno trebala dati konkretne prijedloge za povećanje konkurentnosti hrvatskoga turizma.

U izradu analize, osim Ministarstva turizma, uključeno je još deset ministarstava, istraživačke institucije, strukovne udruge, komore i poslodavci, a za svaki od 14 segmenata osnovane su radne skupine koje već utvrđuju stanje.

Zasad je u sklopu studije predviđeno otvaranje 14 poglavlja kao što su monetarna politika, prostorno planiranje, pomorsko dobro, kadrovi i izobrazba te konkurentnost okruženja, nakon čega će se moći predložiti mjere za unaprjeđenje pojedinog segmenta.

U izradu dokumenta uskoro će se uvrstiti i 15. poglavlje koje se bavi upravljanjem destinacijom, što je ocijenjeno ključnim i hitno potrebnim, najavio je Bajs.

Turizam je vrlo konkurentan proizvod jer u Hrvatskoj 85 posto turista dolazi iz inozemstva, što nema nijedna zemlja u okruženju. Studija neće biti gotova prije proljeća, a trebala bi odgovoriti na pitanje kako turizam učiniti razvojnim jer bez toga nema rasta konkurentnosti.

Predsjednica Uprave umaškoga Istraturista Gordana Tomičić poduprla je taj projekt jer u nas još nije analizirano koliko je zapravo turizam poticajan poduzetnicima i poslovnom okruženju.

Ministar Bajs danas je u Novigradu svečano otvorio obiteljski hotel "Villa Cittar" koji je izgrađen uz potporu programa "Poticaj za uspjeh".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene