Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar turizma Damir Bajs sastao se danas s članovima Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Udruge ugostiteljstva i turizma kojima je predstavio plan izrade dubinske analize stanja u turizmu i ugostiteljstvu.


Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo jer je počela izrada jednog od strateških dokumenata hrvatskog turizma.

Vezani članci Ministar Aladrović slomio lakat Polomljeni ministar Aladrović tražio savjete kako se obući s gipsom, otkrio nam je najmaštovitije: "Rukav na ciferšlus" Slika nije dostupna Pogledajte kako mladi uživaju u Beach Klubu Noa na Zrću!

Dubinska analiza stanja u turizmu i ugostiteljstvu najvažniji je projekt koji bi trebao ocijeniti stanje u turizmu i usporediti naš turizam sa zemljama u okruženju, rekao je Bajs, doajući da bi ta analiza ujedno trebala dati konkretne prijedloge za povećanje konkurentnosti hrvatskoga turizma.

U izradu analize, osim Ministarstva turizma, uključeno je još deset ministarstava, istraživačke institucije, strukovne udruge, komore i poslodavci, a za svaki od 14 segmenata osnovane su radne skupine koje već utvrđuju stanje.

Zasad je u sklopu studije predviđeno otvaranje 14 poglavlja kao što su monetarna politika, prostorno planiranje, pomorsko dobro, kadrovi i izobrazba te konkurentnost okruženja, nakon čega će se moći predložiti mjere za unaprjeđenje pojedinog segmenta.

U izradu dokumenta uskoro će se uvrstiti i 15. poglavlje koje se bavi upravljanjem destinacijom, što je ocijenjeno ključnim i hitno potrebnim, najavio je Bajs.

Turizam je vrlo konkurentan proizvod jer u Hrvatskoj 85 posto turista dolazi iz inozemstva, što nema nijedna zemlja u okruženju. Studija neće biti gotova prije proljeća, a trebala bi odgovoriti na pitanje kako turizam učiniti razvojnim jer bez toga nema rasta konkurentnosti.

Predsjednica Uprave umaškoga Istraturista Gordana Tomičić poduprla je taj projekt jer u nas još nije analizirano koliko je zapravo turizam poticajan poduzetnicima i poslovnom okruženju.

Ministar Bajs danas je u Novigradu svečano otvorio obiteljski hotel "Villa Cittar" koji je izgrađen uz potporu programa "Poticaj za uspjeh".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju