Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Rusija ne želi lošu banku'

Medvedev kaže da globalna kriza još nije gotova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je na otvaranju glavnoga ruskog gospodarskog foruma da je globalna ekonomija izbjegla najgore, ali je još prerano za slavljenje oporavka.

'Po mojem mišljenju, još je prerano za šampanjac', rekao je Medvedev u govoru pred Međunarodnim gospodarskim forumom na kojem u Sankt Peterburgu sudjeluju visoki dužnosnici i gospodarstvenici. 'Ali mislim da smo najgore izbjegli', dodao je.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Globalna financijska kriza pogodila je Rusiju više nego druga tržišta u usponu. Medvedev drži da je financijski sustav zemlje stabiliziran, ali da su pred njim još veliki izazovi. 'Na kratke staze za Rusiju je ključno, kao i za druge, da očiste bankarski sustav od loše imovine', rekao je Medvedev, ali je isključio mogućnost kojom su se neke zemlje poslužile, da se sva loša imovina strpa u jednu 'lošu banku' u državnom vlasništvu.

'Mislim da u Rusiji nije nužno stvaranje loše banke', rekao je. 'Upotrijebit ćemo druge instrumente za rješavanje toga problema. Uložit ćemo državna sredstva u njihov kapital, bude li to potrebno', dodao je. Po njegovim riječima, unatoč krizi Rusija i dalje želi Moskvu učiniti vodećim financijskim središtem, a rublju utjecajnijom valutom u regiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene