Obavijesti Video Pretražite Navigacija
No tko će ih kupiti...

Kvadrati sve jeftiniji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNB je apelirao štedišama da ne povlače novac iz banaka, no ima onih kojima bi itekako drago bilo da se novac sa štednih uloga investira u nekretnine.

Zlatko Rakoš iz Viškova poznaje svaku svoju ciglu. Volio bi da svi kvadrati zgrade koju je pomogao izgraditi dobiju nove vlasnike. 'Maltene svaki dan nam dolaze kupci', ističe Rakoš. Točnije, potencijalni kupci, jer do realizacije prodaje u današnje se doba ne dolazi baš jednostavno. 'Zadnje vrijeme smo spustili nešto cijenu stanova s obzirom da je kriza. Tu je negdje cijena čak i ispod 1.000 eura se kreće', kaže Rakoš.

Pročitajte i ovo Ilustracija Javne politike Jedna od osnovnih potreba u Hrvatskoj je postala luksuz: Je li moguć zaokret? Ilustracija Javne politike Kako se gradovi u Hrvatskoj nose s jednom od najvećih kriza? ''Mi smo davno shvatili da posao neće nitko odraditi umjesto nas''

Za sada ni to ne pomaže previše. 'U Osijeku je stagnacija u prometu nekretnina', ističe Marijan Matijević, agent za prodaju nekretninama. I ne samo u Osijeku. No nadaju se boljim danima za tržište. 'U ovom trenutku smo u očekivanju zbog ulaska u EU da će se konačno baš na pravi način stabilizirati', smatra Zdravko Kosanivić, agent za prodaju nekretninama.

Tržište nekretnina jedno je od rijetkih koje bi zbog straha od propasti ili devalvacije eura te nesigurnosti banaka moglo i profitirati. 'Očekujemo da će se kupci dijelom odlučiti sad u ovom periodu koji imaju štednju u bankama, da će štednju iz banaka prebaciti dijelom i u nekretnine', kaže Kosanivić.

'Imali smo znači kupce koji su potaknuti svim tim događanjima za sigurnost jednostavno podigli svoju gotovinu, došli kod nas u agenciju, sjeli, popričali s nama i gotovo istu večer obavili kupoprodaju', ističe Zoran Dorić, riječki agent za kupoprodaju nekretninama. Je li ovaj slučaj iznimka ili početak nekoga novog trenda još se ne može reći no svaki i najmanji poticaj tržištu u stagnaciji, za njih je i više nego dobro došao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene