Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tržište je doseglo dno'

Najbolje vrijeme za kupnju nekretnina! Tko može...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tržište nekretnina u Hrvatskoj dosegnulo je dno.

Zaključilo je to 200-tinjak uglednih stručnjaka na Forumu poslovanja nekretninama održanom na Brijunima. Prije nekoliko mjeseci Danijela je sa svojom obitelji uselila u novi stan. Niže cijene i povoljnija rata kredita utjecale su na tu odluku. Veliki korak za Danijelu, mali za tržište nekretnina. Procjenjuje se da je samo u Zagrebu više od 12 tisuća neprodanih nekretnina. Iako je, otkad postoje mjerenja, njihova prosječna cijena najpovoljnija, 1.761 euro za kvadrat.

Pročitajte i ovo Zgrada - 1 Pravo na dom Znači li pad potražnje da slijedi pad cijena nekretnina? "Na tržištu imamo prazninu priuštivih stanova" Hrvoje Krešić, videozid - 4 PRIJETI LI KOLAPS? Analiza Hrvoja Krešića: Tri su najvažnija razloga za divljanje cijena nekretnina u Hrvatskoj - "Stvoreno je usko grlo na tržištu..."

'Možemo reći reći da su one kvalitetne nekretnine dosegle svoje minimume', rekao je Dubravko Ranilović, predsjednik udruženja poslovanja nekretninama, HGK. Pad cijena bilježi i Jadran. Kvadrat prosječno iznosi 1.809 eura. 'Napuhane cifre' od 3.308 eura ne spušta tek jug Hrvatske. Dok je Lika kupcima najpovoljnija s 1.214 eura za kvadrat.

Tko sad ima novaca, nije mogao odabrati bolje vrijeme za kupnju. 'Ajmo reći da je tržište gotovo doseglo svoje dno', rekao je Ranilović. Stoga Udruženje u suradnji s državnom upravom sudjeluje u kreiranju zakonskih odredbi kako bi pomogli tržištu. Netom doneseni Zakoni o legalizaciji bespravno sagrađenih nekretnina i prostornoj gradnji uredit će i to područje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene