Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lijek protiv krize

Kupujmo hrvatsko i spasimo radna mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od načina borbe protiv krize koja sa sobom nosi i otpuštanje radnika je akcija 'Kupujmo hrvatsko'. Unatoč zabrani Europske unije Hrvatska s akcijom ide dalje. Odabirom domaćeg proizvoda štite se radna mjesta i puni domaći proračun, poruka je gospodarske komore.

Na karticu ili za 'cash', nebitno je - važno je kupovati. Lijek protiv krize je košarica s hrvatskim proizvodima.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Analiza meda - 4 podložni smo prijevarama Prepoznajte li je li med koji kupujete pravi ili lažan? Izgledaju isto, a pčele nisu ni vidjeli

'Treba jačati tu svijest kod građana da, ako kupuju domaći prašak za rublje, tako spašavaju radno mjesto u Saponiji ili Labudu', kaže Ana Knežević iz SSSH. 

Radna mjesta, poručuju u Hrvatskoj gospodarskoj komori, može se spasiti akcijom 'Kupujmo hrvatsko'.

Kupnjom domaćih proizvoda potiće se njihova proizvodnja. Stvara se potreba za ranom snagom i čuvaju se radna mjesta. No, pomaže se i državi, porezom i doprinosom puni se proračun. I tako je, unatoč krizi, lanac siguran.

'Hrvatska je izabrala model promoviranja i zaštite domaće proizvodnje i utjecaj na sve slojeve društva da kupnjom domaćih proizvoda potpomažemo hrvatsku proizvodnju i gospodarstvo u cjelini', objašnjava Milica Rakuša Martaluš iz Hrvatske gospodarske komore. 

Prije tri godine Europska unija je Hrvatskoj zabranila akciju Kupujmo hrvatsko. Ne dopuštaju diskriminaciju euro proizvoda u korist domaćih.

'Ne očekujemo da će biti većih problema s Europom jer akciju financira gospodarska komora i njezine članice, točnije ne financira se iz proračuna', smatra Rakuša Martaluš. 

Vlada samo treba šutjeti, ne javno poduprijeti akciju i ne svojatati je, pa Europa neće imati razloga za ukore.

Ako zbog krize gospodarstvenici neće moći smanjiti gubitke, radna mjesta su upitna. Spas je u proizvodima iz ruku hrvatskog radnika.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene