Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulazak kapitala

'Kupovina polovice Arena Centra dokaz da je RH spremna za biznis'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslovna vijest dana svakako je potez mađarskog TriGranita koji je kao vlasnik zagrebačkog Arena Centra, polovicu prodao američkom Heitmanu.

Riječ je o milijardama dolara teškom investicijskom fondu, a njihovo preuzimanje polovice tog trgovačkog centra dosad je najveća transakcija kada su u pitanju nekretnine u Hrvatskoj. Mađarski TriGranit otkrio je da je pola Arena Centra prodao američkom Heitmanu, investicijskoj kući teškoj više od 21 milijarde dolara.

Pročitajte i ovo Oproštaj od Đorđa Balaševića u pulskoj Areni - 1 Odlazak umjetnika Za ovaj je grad legendarni Đole bio posebno vezan, a večeras će mu iza drevnih zidina odati posljednju počast Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 5 Dobri trendovi I to smo dočekali: U zagrebačkoj Areni više nema nijednog pacijenta, dvorana zasad ostaje samo u pripravnosti

>> Najveća transakcija u Hrvatskoj: Mađari prodali pola Arena Centra

'Činjenica da je Heitman kao tako veliki fond ušao u Hrvatsku je pokazatelj svima drugima da je Hrvatska spremna za biznis', uvjeren je savjetnik TriGranita Davor Štern, a vijest o ovoj značajnoj transakciji prenijeli su svi relevantni financijski mediji.

Brojke se ne spominju

U mađarskom TriGranitu kažu da se radi o najvećoj transakciji vezanoj za nekretnine u Hrvatskoj, no brojke ne spominje ni američka ni mađarska strana. Trigranit i Heitman imat će po 50 posto udjela u Arena Centru. Radi se o prostoru veličine 60 tisuća četvornih metara i 220 poslovnih prostora, a tu su i dva zemljišta za eventualno proširenje.

'Taj Fond kupovinom 50 posto Arena Centra neće na tome stati i ako naiđe na povoljnu investicijsku klimu siguran sam da će on nastaviti ulagati u Hrvatsku', tvrdi Štern.

U teškom gospodarskom razdoblju ulazak milijarde dolara teškog američkog investitora zasigurno je dobra stvar za Hrvatsku.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene