Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Biti izvrstan znači biti izuzetan'

Konferencija o izvrsnosti: Svatko može postati izvrstan u onome što radi ili što želi raditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova TV medijski je pokrovitelji NLP Konferencije o izvrsnosti koja se održava ovaj vikend (5. i 6. travanja) u DoubleTree Hiltonu Zagreb.

Jedan od sudionika okruglog stola na temu ´Izvrsnost na djelu´ je i direktor Nove TV Dražen Mavrić. 

Pročitajte i ovo Nova TV slavi 20. rođendan hvala vam! U 2020. slaveći 20 godina postojanja Nova TV zadržava lidersku poziciju u svim segmentima Dražen Mavrić (Foto: Vijesti Nove TV) NEM panel Predsjednik uprave Nove TV Dražen Mavrić otkriva kako zadržati gledatelje i proizvoditi konkurentan sadržaj

Navedeni okrugli stol će se održati u subotu, 5.travnja s početkom u 16.00 sati. Glavni cilj rasprave bit će ponuditi djelotvorna rješenja za bolje korištenje osobnih potencijala i u uvjetima koji nisu poticajni, kao što je to u vremenima krize.

Izvrsnost nalazimo svugdje gdje se dostižu vrhunski rezultati, u bilo kojem segmentu čovjekova življenja i djelovanja: u sportu, umjetnosti, obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu itd. I u nepovoljnim situacijama gdje se većini ljudi čini da se ništa ne može napraviti, da ne treba ustrajati ili da su mogućnosti ograničene, javljaju se pojedinci koji probijaju granice, otvaraju puteve, svijetlim primjerom pokazuju put u bolju budućnost. Kako oni to rade?

Biti izvrstan znači biti izuzetan, biti najbolji, premašiti granice i standarde, ostvariti natprosječnost. Biti izvrstan želja je mnogih. Često se doima poput nedostižnog sna, jer se izvrsni pojedinci smatraju rijetko talentiranim genijalcima. Pa ipak, izvrsnost ima strukturu, može ju se kopirati, učiti i poučavati. Uz samodisciplinu i posvećenost svatko može postati izvrstan u onome što radi ili što želi raditi. Kako? – odgovor na to pitanje nam daje neurolingvističko programiranje (NLP), koje se definira kao studija subjektivnog iskustva i osobne izvrsnosti.

Modeliranje izvrsnosti

U svakoj organizaciji ili području rada možemo prepoznati one koji su pravi majstori svojeg zanata. Često, upravo zato što su tako dobri u svojoj vještini, nisu u stanju lako izraziti kako rade to što rade i kako postižu svoje iznimne rezultate.

Za jednu tvrtku od presudne je važnosti prepoznati te točke izvrsnosti unutar pojedinih odjela i potom iznijeti na svjetlo dana ključna znanja i vještine u obliku koji može biti lako prenesen ostalima u kompaniji. U NLP-u to zovemo modeliranjem.

Modeliranje je proces pažljivog promatranja izvrsnih pojedinaca dok izvode svoju vještinu i proces postavljanja promišljenih pitanja koja otkrivaju način razmišljanja i djelovanja, kojeg sama osoba često nije niti svjesna. Posebna se pažnja posvećuje potrebnim znanjima za tu vještinu, uvjerenjima koja ti pojedinci imaju, kako se organiziraju i kako razmišljaju o tome što rade.

OVDJE možete pročitati više o samoj konferenciji.

Detaljni raspored konferencije za oba dana možete pronaći OVDJE

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene