Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Komercijalne televizije za zabranu oglašavanja na javnoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelni ljudi komercijalnih televizija na skupu u Opatiji zatražili su ograničenje reklamnog prostora na Hrvatskoj televiziji zbog obveza plaćanja pretplate od koje državni HTV nabere gotovo milijardu kuna godišnje. Razgovaralo se i digitalizaciji TV prostora.

Hrvatska je tehnički spremna za digitalizaciju televizijskih programa. Dijelovi Hrvatske već su pokriveni digitalnim signalom, a do 2011. biti će i cijela država.

Pročitajte i ovo Ekipa emisije Provjereno Imaš problem - zovi Provjereno Najnagrađivanija redakcija se vraća na male ekrane, urednik otkrio: "Bili smo u zatvoru!" Slika nije dostupna Što će biti u Hrvatskoj Kraj oglašivačkoj industriji na javnoj televiziji?!

'Istra je najbolji primjer da država dosta dobro promišlja način na koji će započeti digitalizaciju i pretvaranje analognog u digitalni signal', rekao je Dražen Mavrić, direktor Nove TV.

Digitalizacijom tv signala širi se i mogućnost otvaranja novih tv postaja. Postavlja se pitanje mogu li na tržištu svi pozitivno poslovati?

'Komercijalne televizije već danas imaju problem sa profitabilnošću i financiranjem iz jednostavnog razloga što je upliv javne televizije uz pretplatu koju doživljavamo kao subvenciju u komercijalnom sektoru prevelik i ne omogućava dovoljno prostora za razvoj komercijalnih televizija', dodao je Mavrić.

Unatoč poteškoćama nacionalne su TV kuće već krenule putem digitalizacije pa će tako NOVA TV uskoro pokrenuti dva kabelska kanala na kojima ćete moći uživati u raznolikom programu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene