Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europa im je zanimljivo tržište

Kina pomaže eurozoni u gospodarskom oporavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je spremna pomoći u gospodarskom oporavku zemljama eurozone te će poduprijeti paket MMF-a, izjavila je glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Jiang Yu.

Jiang Yu je na redovitoj konferenciji u Pekingu kazala kako je eurozona jedno od najvažnijih područja za kineska strana ulaganja povodom izvješća da bi Peking mogao pomoći u oporavku eurozone.

Pročitajte i ovo MMF Zauzdavanje inflacije MMF-ovo upozorenje Europi: Moguće su kaotične korekcije cijena stambenih nekretnina Ilustracija Prtisak inflacije u eurozoni MMF prepolovio prognozu rasta hrvatskog gospodarstva u 2023. godini

Kina ima najveće devizne rezerve na svijetu

'Spremni smo pomoći zemljama eurozone da nadvladaju financijsku krizu i da uspiju u gospodarskom oporavku', rekla je Jiang. 'U budućnosti će Europa biti jedno od naših najvažnijih tržišta za ulaganja naših deviznih rezervi', dodala je.

Kineske devizne rezerve najveće su na svijetu, a prema procjenama s kraja rujna iznose 2.648 milijardi dolara.

Portugalski list Jornal de Nogocios u srijedu je izvijestio da će na temelju dogovora s Portugalom Kina kupiti obveznice te zadužene članice eurozone na aukcijama ili na sekundarnim tržištima tijekom prvog tromjesečja iduće godine. (Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene