Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jedrilica 'Salona 37' u središtu pozornosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štand hrvatskog proizvođača jedrilica iz Solina 'AD Brodovi' u središtu je pozornosti posjetitelja 38. međunarodnoga duesseldorfskoga nautičkog sajma, nakon što je već prvi dan toga vodećeg sajma jedrilica 'Salona 37' proglašena europskim brodom godine u kategoriji od 10 do 12 metara.

'Duesseldorf boot 2007.' održava se od 20. do 28. siječnja, a direktor prodaje solinske tvrtke 'AD Brodovi', Mihael Primorac, izjavio je kako do kraja sajma očekuje zaključenje 10 do 15 ugovora o prodaji 'Salone 37' te ispunjenje ovogodišnjeg plana prodaje od 70 različitih tipova jedrilica.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina" Međunarodni pčelarski sajam u Bjelovaru - 1 19. po redu Nikad veći sajam pčelara: "Oni su u prosjeku nešto starija populacija i vole doći vidjeti i isprobati"

'Veselim se što su Nijemci počeli prepoznavati Salonu 37', rekao je Primorac, dodavši da su na sajmu najveće zanimanje za jedrilicu pokazali Nizozemci i Belgijanci.

Ocjenjuje kako se na tom poznatom sajmu osjeća oporavak tržišta i ljudi se lakše odlučuju za kupnju nego lani ili preklani.

Smatra da će velika priznanja jedrilici 'Saloni 37, koja je u
razmaku od mjesec dana dobila u Europi i u Americi, pomoći njezinoj prodaji u svijetu, posebno u sjevernoeuropskim zemljama.

Naime, američki časopis 'Sailing Worlds' proglasio je 'Salonu 37' brodom godine 2007., u kategoriji cruiser-racer.

Žiri sajma 'Duesseldorf boot 2007.', u kojem je predstavnika 11 najpoznatijih europskih nautičkih časopisa, hrvatsku jedrilicu 'Salona 37' proglasio je europskim brodom godine, s obzirom na njezine plovidbene sposobnosti i udobnost, a poglavito kvalitetu izradbe.

Izboru je prethodio postupak nominacije u kojemu je sudjelovalo 20 brodova poznatih proizvođača te strog završni postupak ispitivanja u kojemu se našlo pet najboljih jedrilica.

Uspjeh 'Salone 37' prije svega, uspjeh je solinskih brodograditelja, utemeljen na odličnoj suradnji sa slovenskim projektantima J&J (Jernej i Japec Jakopin), rekao je direktor tvrtke 'AD Brodovi' Primorac.

Istaknuo je kako je to plod suradnje utemeljene na znanju i iskustvu 'AD Brodova' i projektantskoga dvojca, koja se razvijala od početka pokretanja čitava programa jedrilica prije gotovo pet godine.

Do kraja godine najavio je izgradnju novog tipa jedrilice, 'Salone 53', dužine 16 metara. Po njegovim riječima na to su ih potaknuli kupci koji su nabavili 'Salonu 45', kao i novi koje zanimaju veći brodovi.

Do sada je izgrađeno 50-tak jedinica 'Salona 37' i najviše je
narudžaba bilo iz Italije.

'AD Brodovi' osim navedenih proizvode i jedrilice 'Salonu 40' i
'Salonu 42' te poznatu liniju gumenih brodica 'Maestral'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene