Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pokrenut je postupak prisilne naplate ukupnog dospjelog dugovanja u iznosu od više od 68 milijuna kuna društva DIOKI prema Ini, d.d. za isporučeni etan te Prirodnom plinu d.o.o. za isporučeni prirodni plin.


Kao sljedeći korak, razmatra se i mogućnost obustave isporuke etana i prirodnog plina.  INA u priopćenju ističe da je  bila maksimalno fleksibilna u nastojanju da se ostvari međusobni dogovor i izađe ususret tvrtki s kojom INA ima dug partnerski odnos, te da je, unatoč kontinuirano visokim potraživanjima u posljednje dvije godine od strane DIOKI-ja, nastavljeno s redovnom isporukom prirodnog plina i etana DIOKI-ju.

Vezani članci Ivica Perinić, Sindikat naftnog gospodarstva RNR INA ulaže 4 milijarde kuna u riječku rafineriju: "Starijim radnicima osigurava se dugoročna budućnost, a mladima nova radna mjesta" Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Odgođeno suđenje Ivi Sanaderu za aferu INA-MOL: Ne zna se kad će svjedočiti Ježić

'Pokrenuti su intenzivni razgovori u okviru kojih od strane DIOKI-ja nije ponuđeno prihvatljivo rješenje niti je DIOKI do danas podmirio svoja dugovanja. U tom smislu, ovo je nužan poslovni potez kako bi INA - Industrija nafte, d.d. zaštitila vlastito poslovanje', kažu u INI.