Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Za opće korporativne svrhe'

Ina digla kredit od 400 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
INA je potpisala ugovor o dugoročnom viševalutnom revolving kreditu vrijednom 400 milijuna američkih dolara.

U ime Ine ugovor je potpisao Zoltán Áldott, predsjednik Uprave te Niko Dalić, član Uprave. Kredit, koji je realiziran na međunarodnom tržištu, koristit će se za opće korporativne svrhe. Dospijeće kredita je tri godine, s opcijom produženja za 1+1 godinu.

Zajmodavci ovog kredita su 12 međunarodnih i domaćih banaka, među kojima su ovlašteni glavni ugovaratelji: Erste Group Bank AG, ING Bank N.V., Privredna banka Zagreb d.d./CIB Bank Ltd., Raiffeisen Bank International AG. i Sberbank d.d. Ostale banke koje sudjeluju u kreditu su The Bank of Tokyo–Mitsubishi UFJ, Ltd., BayernLB, Natixis, Societe Generale-Splitska banka d.d., Amsterdam Trade Bank N.V. i KDB Bank (Hungary) Ltd..

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

>> Linić Ini: Radite protiv Vlade!

'Kredit će, osim za opće svrhe, djelomično biti korišten i za refinanciranje postojećeg kredita koji dospijeva u travnju 2013. Vrlo smo zadovoljni ugovaranjem tako povoljnih uvjeta, što će nam pomoći da nastavimo s našim planovima i ostvarimo daljnju stabilnost. Ovakva financijska podrška doprinijet će i ostvarivanju dugoročno održivog rasta, pozicionirajući kompaniju jasno ispred njenih ključnih regionalnih konkurenata. Pored toga, ovo je također dokaz da je naša kompanija i dalje prepoznata kao ugledan partner na međunarodnim financijskim tržištima, što nas čini ponosnima', izjavio je Áldott.

Uz navedeni ugovor o kreditu, INA je potpisala ugovor o dugoročnom intrakompanijskom zajmu koji je dan na raspolaganje od strane MOL Grupe te kojim je interkompanijsko financiranje povećano s 200 milijuna USD na 300 milijuna USD.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene