Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatskoj će biti odmrznuta sredstva iz programa PHARE 2006

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija trebala bi do kraja tjedna objaviti da je Hrvatskoj odmrznuto 80 milijuna eura iz pretpristupnog fonda PHARE 2006 koji su joj zamrznuti prije više od pola godine zbog manjkavosti u upravljanju fondovima i kašnjenja i kvalitete dokumentacije, potvrđeno je iz izvora Europske komisije u RH.

"Mi očekujemo da će se to dogoditi, ali ništa još nije službeno", rekao je izvor.

Pročitajte i ovo Most predstavio program obećaju manje poreze Most predstavio izborni program i poručio: "Nije dovoljno samo svrgnuti HDZ, treba dati i viziju" Slika nije dostupna Europska komisija povjerila Hrvatskoj upravljanje programom IPA

Europska komisija u prosincu je odlučila suspendirati ovjeru ugovora iz nacionalnog programa PHARE 2006 i smanjiti iznos iz IPA programa za pet milijuna eura.

"Te mjere trebale bi, nadamo se, biti privremene i okončati se onda kada Komisija bude zadovoljna stvarnim napretkom Hrvatske", rekla je u siječnju glasnogovornica EK Krisztina Nagy.

PHARE program pretpristupne pomoći namijenjen je kandidatskim zemljama u području izgradnje institucija i za promicanje gospodarske i socijalne kohezije. PHARE, kao i druga dva programa pretpristupne pomoći, ISPA i SAPARD, od 2007. su zamijenjeni jedinstvenim instrumentom pretpristupne pomoći IPA.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene