Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U odnosu na prošlu godinu

Hrvati imaju niže plaće i sve manje troše!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U odnosu na prošlu godinu Hrvati imaju niže plaće i manje troše. Tračak nade ipak donosi podatak da se broj nezaposlenih u odnosu na kraj veljače smanjio za 2.800. Predsjednik Josipović najavio je inicijativu koja bi donijela rješenje za dužničku krizu građana.

Hrvati vrte puno kartica ali na njima imaju sve manje novca. Jer plaće su se u privatnom sektoru u godinu dana smanjile za 4,6 posto. Mnogi su zato prezaduženi a rješenja za njihove probleme najavio je i predsjednik Josipović.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina Nazvao ga Plenković Župan Komadina o posljedicama potresa: "Pao je krov u Rijeci" Slika nije dostupna Zadnji u hrvatskom predsjedanju Plenković nakon summita EU: "Hrvatska se s izvanrednim zbivanjima nosila najbolje moguće"

'Dobro je došla ideja svakoga građanina Hrvatske pa tako i predsjednika Republike. Naravno da predsjednik treba imati i savjetovati se sa nizom struka i specijalnosti', kazao je Zlatko Komadina.

Prema podacima poslodavaca promet u trgovini na malo pao je za 6,4 posto u godinu dana. Iz oporbe poručuju da je Vlada ne zna što radi te inicijativu predsjednika ovako opisuju. 'Ne bih htio da me predsjednik krivo razumije, ali ovo je potez očajnika jer on je svjestan da ovi niti što čine, niti što rade, niti znaju što rade', kazao je zastupnik Ivan Šuker.

>> Cijene i dalje rastu!

Pozitivan pomak na nakon dugo vremena bilježi godišnji rast industrije od 3, 4 posto. Tračak nade za nezaposlene donosi podatak da je njihov broj u odnosu na kraj veljače smanjio za 2.800. Stručnjaci kažu da je povećanje izvoza najbolji lijek za jače zapošljavanje.

'Pravi i instinski zaokrat može biti vezan samo uz porast izvoza i bolje korištenje postojećih kapaciteta, a tek onda uz investicije. Jer koje god investicije započnemo danas biti će potrebno šest mjeseci ili više da se aktiviraju', kazao je ekonomski analitičar Mladen Vedriš.

Sindikati pozdravljaju predsjednikovu incijativu. 'U uvjetima ovako srozanog dijaloga svaka inicijativa svaka potpora svako pozivanje na na zajedništvo je dobro došla', kazao je Krešimir Sever. Sastanci predsjednikovih gospodarskih i socijalnih Vijeća trebali bi se održati ovog tjedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene