Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HEP: izgradnja dalekovoda Ernestinovo-Pečuh i podmorskog kabela prema Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HEP je s mađarskim partnerom potpisao sporazum o zajedničkoj namjeri izgradnje 400 kilovoltnog dalekovoda Ernestinovo-Pečuh, koji bi u pogon trebao biti pušten do 2010., a s talijanskim partnerom zajedničku izjavu o namjeri izgradnje visokonaponskog podmorskog kabela između Italije i Hrvatske.

Projekt izgradnje dalekovoda Ernestinovo-Pečuh je procijenjen na ukupno 50 do 80 milijuna eura, početak radova očekuje se iduće ili 2008. godine, a njegovo puštanje u pogon najkasnije do 2010. Druga je investicija procijenjena na 250 do 400 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Ilustracija od 9 do 13 sati Bez struje u petak u Zagrebu gotovo 90 ulica, pogledajte je li među njima i vaša

Ti su dokumenti potpisani u sklopu međunarodne radionice o nacionalnim tržištima električne energije dvije godine nakon UCTE rekonekcije. 

Tom se prilikom potpredsjednik Vlade Damir Polančec osvrnuo i na pitanje privatizacije HEP-a rekavši kako s privatizacijom HEP-a ne treba žuriti, treba biti oprezan i mudar, napominjući da treba učiti i na dobrim i lošim iskustvima drugih zemalja koje su već provele privatizaciju elektroenergetskog sektora.

Čelnici HEP-a na višegodišnjoj su tehničkoj pomoći zahvalili i Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID), koja će u 2007. postupno završiti aktivnosti svoje Misije u Hrvatskoj.

Direktor USAID Misije u Hrvatskoj William Jeffers iznio je tom prigodom i podatak da je USAID u proteklih sedam godina uložio oko 8 milijuna dolara u hrvatski elektroenergetski sustav. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene