Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HEP i Hrvatske šume potpisale sporazum o iskorištavanju biomase

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska elektroprivreda (HEP) i Hrvatske šume potpisale su danas u Našicama ugovor o suradnji u području obnovljivih izvora energije, čime počinju provodbu projekta iskorištavanja šumske biomase za proizvodnju energije.

Sporazum su potpisali Zoran Stanić, direktor "HEP-Obnovljivih izvora energije", članice HEP Grupe, i Darko Beuk, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža Paula Klaić Saulačić - 1 Poginula tri radnika Barbarićeva amnezija na suđenju, odvjetnici upozoravaju: "Kao da je svjedočio portir HEP-a, a ne direktor jedne od najmoćnijih tvrtki u državi"

Hrvatske šume su, rekao je Beuk, prepoznale interes u tom
partnerstvu: počinje se iskorištavati za sada neiskorištena šumska biomasa za čistu energiju, što će pridonijeti boljim i zdravijim šumama.

Direktor "HEP-Obnovljivih izvora energije" Stanić istaknuo je da je poslovni cilj tvrtke izgradnja energana na biomasu u sljedeće tri do pet godina. 

Da bismo ostvarili naš cilj, potreban nam je siguran partner koji će osigurati dugogodišnju dobavu goriva po prihvatljivoj cijeni, a u našoj državi to su upravo Hrvatske šume, zaključio je Stanić.

Ugovor je potpisan u okviru "Dana slavonske šume", koji se održava u Našicama. 

Danas je održan i okrugli stol o obnovljivim izvorima
energije: biomasi, bioplinu i biogorivu, koji je okupio domaće
predavače i stručnjake te njihove kolege iz Austrije.

Gotovo pedeset posto kopnenih površina Hrvatsike su šume, no taj naš potencijal nedostatno iskorištavamao za proizvodnju energije, a to je budućnost, rekao je pomoćnik ministra Miroljub Stojanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene