Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nadzorni odbor Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) na sjednici je za novog predsjednika Uprave te banke imenovao Vladimira Kristijana, koji će na čelnom mjestu HBOR-a od 1. lipnja zamijeniti dugogodišnjeg predsjednika Uprave Antona Kovačeva.


Sukladno jučerašnjem prijedlogu Vlade, uz novog predsjednika Vladimira Kristijana, koji u HBOR dolazi s mjesta direktora Sektora za gospodarstvo Erste & Steiermaerkische banke, Nadzorni odbor je za članicu Uprave HBOR-a imenovao Martinu Jus, dosadašnju članicu Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG Bicro).

Vezani članci Mirela Ahmetović Oporba ne štedi s kritikama: "Uništavanjem INA-e mi smo uništili energetsku politiku i energetski centar RH'' Slika nije dostupna 'Najbolje bi bilo da dođe ZET-ov autobus i sve ih odvede'

Uoči sjednice NO-a HBOR-a potpredsjednik Vlade i član NO-a Branko Grčić je kazao da na čelo ove institucije dolazi izuzetno stručna osoba, bez ikakve mrlje u karijeri, 'dapače, s vrlo snažnim CV-om'.

Grčić je istaknuo da je to u ovom trenutku jako važno i za HBOR i za državu te da se nada da s današnjim danom počinje novi ciklus u razvoju HBOR-a te da će biti manje 'bilo kakvih spornih situacija, ako ih je uopće i bilo, jer ovo su sve ipak nagađanja'.

I ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je istaknuo kako je za Kristijana prvi dojam da je profesionalan, jedan od onih ljudi kakvih treba više u javnom sektoru.

Novim šefom HBOR-a zadovoljan je i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji je rekao da je Kristijan mladi čovjek s velikim iskustvom u bankarskom sektoru, koji se želi dokazati.

Ljutić: 'Bio bih genije kada bi Mali biskviti mogli naštetiti Krašu'

Kristijan (1974.) će na mjestu predsjednika Uprave zamijeniti Antona Kovačeva, koji je tu dužnost obavljao od 1. lipnja 1993. godine, Jus je nova članica Uprave, a treći je član Mladen Kober, koji je člana Uprave HBOR-a od 14. rujna 2009. godine.

Novinari su od ministara, članova NO-a HBOR-a, zatražili i komentar jučerašnjih izjava bivšeg ministra financija Slavka Linića, na što je Grčić kazao da o tome ne misli ništa posebno, a Maras da ne da želi sa stranačkim kolegama raspravljati u javnosti.

Vlada je stabilna, radi svoj posao i nema nikakvog problema koji bi mogao na bilo koji način ugroziti stabilnost Vlade, izjavio je Grčić.

Maras je pak za jučerašnje Linićeve izjave kazao da štete i Vladi i državi i SDP-u te da mu je žao što se Linić na taj način odlučio voditi raspravu.

To nije moj stil, ja to neću raditi, rekao je Maras te dodao da ono što rade agencije i institucije ove države rade u interesu poduzetnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju