Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hanfa: Zaprimljen zahtjev MOL-a za objavu javne ponude za Inu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) zaprimila je danas zahtjev mađarskog MOL-a za odobrenje objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje Ine, objavila je Hanfa na svojim Internet stranicama.

Hanfa je 'dana 12. kolovoza 2008. godine zaprimila Zahtjev društva MOL HUNGARIAN OIL AND GAS PLC. Budimpešta, Mađarska, podnesenim putem punomoćnika - odvjetnika iz odvjetničkog društva Žurić i Partneri iz Zagreba, za odobrenje objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje javnog dioničkog društva INA -INDUSTRIJA NAFTE d.d., Zagreb', navodi Hanfa u obavijesti javnosti i dioničarima Ine.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

Hanfa će, u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava, ispitati urednost zahtjeva i potpunost dokumentacije, te o zahtjevu odlučiti u roku od 14 dana od dana dostave urednog i potpunog zahtjeva, zaključuje se u obavijesti.

Mađarski MOL je 14. srpnja najavio da će objaviti dobrovoljnu javnu ponudu za preuzimanje dionica Ine, a od tada je počeo teći rok od 30 dana u kojem je MOL treba podnijeti Hanfi zahtjev za odobrenje objavljivanja javne ponude s uvjetima ponude (uz ostalo i cijenu, bankovnu garanciju i sl.).

MOL je sredinom srpnja najavio objavljivanje javne ponude za sve dionice koje nisu u vlasništvu MOL-a i vlasništvu hrvatske države, navodeći da djeluje zajednički s Republikom Hrvatskom (koju zastupa Vlada RH) na temelju Dioničarskog ugovora koji su sklopili 17. srpnja 2003., a zajednički drže 69,84 posto glasova na glavnoj skupštini Ine (MOL ima 25 posto plus jednu dionicu, a hrvatska Vlada 44,84 posto dionica Ine).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene