Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona bolja od prošlogodišnje

'Gospodarstvo može i treba biti izvozno orijentirano kroz turizam'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravio je u Gradu Vodnjanu gdje se sastao s predstavnicima Istarske županije te članovima Turističkog vijeća Turističke zajednice županije.

Istarski župan Ivan Jakovčić i direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević sa suradnicima upoznali su predsjednika s aktualnim trenutkom istarskog turizma ocijenivši kako su dosadašnji pokazatelji ovogodišnje turističke sezone na razini prošlogodišnjih. Izrazili su optimizam kako bi sezona, u fizičkom obujmu, mogla biti i bolja nego prošlogodišnja.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

'Cijela dugoročna strategija razvoja turizma nije samo gradnja hotela, niti uređenje plaža već je to odnos cijele države prema tom sektoru koji je veliki indirektni izvoznik' , rekao je Josipović u izjavi za novinare nakon sastanka. Dodao je kako cjelokupno hrvatsko gospodarstvo može i treba biti izvozno orijentirano i kroz turizam. Predsjednik Josipović je kazao kako se tijekom sastanka razgovaralo i o novim propisima, o zakonu o golfu te o izgradnji novih kapaciteta.

'Turistički djelatnici u Istri su s pravom optimisti i ja sam također optimist jer je turizam na ovom području dobro zaživio. Istra je turistički uzorna regija, jer se zajedno s turizmom u ovom kraju razvijaju i ostale djelatnosti poput proizvodnje maslinovog ulja, po čemu je upravo Grad Vodnjan iznimno poznat' , zaključio je Josipović.

On je u Vodnjanu razgledao izložbu maslina i maslinovog ulja te je potom u obližnjoj Galižani obišao lokaciju provedbe projekta obnove istarskih kažuna i suhozida 'Moj kažun - La mia casita'. Predsjednik Ivo Josipović večeras će na Malom Brijunu nazočiti predstavi 'Oluja' Williama Shakespearea koja se ove godine održava u sklopu desete sezone kazališta Ulysses.

  O najavi ukidanja Trgovačkog suda u Pazinu

 Istarski župan Ivan Jakovčić  je u Vodnjanu komentirajući prijedlog da se ukine Trgovački sud u Pazinu izrazio negodovanje jer, kako je rekao 'dođe li do toga, bit će to veliki udarac cjelokupnom gospodarstvu Istre'. Po vladinu prijedlogu zakona o područjima i sjedištima sudova koji bi se primjenjivao od 1. siječnja 2012., zbog racionalizacije sudstva predloženo je ukidanje Trgovačkog suda u Pazinu i njegovo pripajanje istovrsnoj riječkoj pravosudnoj instituciji.

'To je definitivno neprihvatljiva odluka Vlade te sam o tome već razgovorao s premijerkom Jadrankom Kosor, a i s ministrom Bošnjakovićem koji je, tvrdi Jakovčić, prihvatio sugestiju da se prilikom donošenja takve odluke moraju uvažiti samo objektivni kriteriji i nikakve druge političke igre'. Dodao je kako uskoro očekuje dolazak ministra Bošnjakovića u Istru te ako se budu uvažavali pravi i objektivni kriteriji očekuje i rješenje tog slučaja.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je boravio u Vodnjanu je kazao kako je reforma pravosuđa nužnost. 'Je li svaki potez najbolji, o tome treba provesti analizu. Ono za što se zalažem su jednaki kriteriji u cijeloj državi. Kako se bude u tim kriterijima uklapao slučaj Trgovačkog suda u Pazinu, tako treba i postupiti' - zaključio je predsjednik Josipović.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene