Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema neslužbenim informacijama

Cijene goriva više od 13 do 19 lipa po litri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene naftnih derivata od ponoći će, kako se neslužbeno doznaje, biti više od 13 do 19 lipa po litri.

Prema neslužbenim informacijama, eurosuper 95 poskupio bi za 19 lipa po litri, pa bi se na Ininim benzinskim postajama u slijedećih tjedan dana prodavao po cijeni od 7,88 kuna po litri (dosad 7,69 kuna). Nova cijena supera 95, kako se neslužbeno doznaje, od ponoći bi bila viša za 17 lipa po litri i iznosila bi 7,76 kuna po litri (dosad 7,59 kuna), dok bi se super plus 98 prodavao po 7,93 kune ili 18 lipa više od dosadašnjih 7,75 kuna.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti Jahorina ni Bosna nije što je bila Cijene na skijalištima u susjednoj zemlji odletjele u nebo! "Sad je trenutak da hitno reagiramo"

Neslužbene informacije govore da bi dizelska goriva od ponoći bila skuplja za 13, odnosno 14 lipa po litri, pa bi nova cijena eurodizela bila 7,26 kuna po litri (dosad 7,13 kuna), dizela 7,16 kuna (dosad 7,02 kune), plavog dizela 4,13 kuna (dosad 4,00 kuna), a loživog ulja ekstra lakog 4,58 kuna (dosad 4,44 kune),

U postotcima cijene naftnih derivata od ponoći bi bile više od 1,8 posto koliko bi bilo poskupljenje eurodizela, dok bi eurosuper 95 poskupio za 2,5 posto, a najviše bi, za oko 3,2 posto, poskupili plavi dizel i lož ulje.

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene