Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi pravilnik korekcije cijena

Cijene goriva će se mijenjati tjedno, najviše za 3,5 posto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada i INA danas su na satanku dogovorili nova pravila korekcije cijena.

U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva održan je danas sastanak predstavnika Vlade s predstavnicima Ine na temu primjene sustava naplate plavog dizela putem tzv. pametnih kartica i promjene modela određivanja cijena naftnih derivata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potvrđeno je Vlada objavila nove cijene goriva Slika nije dostupna nema nestašice Ina se oglasila o opskrbi gorivom: "Sigurnost opskrbe nije ugrožena"

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva pripremit će Izmjene i dopune pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata kojim će se stvoriti uvjeti za smanjenje cijene 'plavog' dizela, te će se propisati sedmodnevno određivanje cijena naftnih derivata, s time da se maloprodajne cijene neće moći mijenjati više od +,- 3,5%, priopćila je Vlada. Ukoliko, sukladno važećoj formuli, dođe do smanjenja/povećanja cijena naftnih derivata za više od 3,5%, cijena će se promijeniti za +,- 3,5%, a razlika će se razdijeliti u narednim obračunskim razdobljima.

Nije prihvatljiv model različitih cijena goriva u raznim dijelovima Hrvatske

U svezi prijedloga Ine o primjeni različitih cijena naftnih derivata na različitim lokacijama, Vladi Republike Hrvatske tako predloženi model nije prihvatljiv, te će se u svezi s tim nastaviti razgovori kako bi se pronašao model koji bi, sukladno najboljoj praksi europskih zemalja, osigurao niže cijene naftnih derivata u manje razvijenim dijelovima zemlje, a uvažavajući tržišne okolnosti i socijalne prilike na određenim mikrolokacijama.

>> INA ne plaća naknadu za izgradnju cesta

Predstavnici Vlade RH na sastanku su iznijeli sve što je do sada učinjeno i što još treba učiniti kako bi se mogao implementirati sustav naplate plavog dizela putem tzv. pametnih kartica. Istaknuto je da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za primjenu ovoga modela i da je pri kraju izrada registra korisnika potpore za plavi dizel. Također, na sastanku je navedeno da je do početak primjene ovoga sustava potrebno izraditi pametne kartice, software, dogovoriti lokaciju na kojoj će se sustav nalaziti te raspraviti i uskladiti model sa svim tvrtkama koje prodaju naftne derivate u RH.

Jeste li zadovoljni ovim promjenama?

  • Svakako
  • Da
  • Ne
  • Nikako
  • Svejedno mi je

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene