Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrugli stol HNS-a

Čačić: Hrvatska je postala zemlja dogovora ispod stola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatska zaposlenost u posljednje dvije godine se 'srozala' na 55 posto radno sposobnog stanovništva, ističe HNS-ov Radimir Čačić.

Ključni zadatak svake buduće vlade bit će podići zaposlenost u proizvodnji i uslugama i Hrvatskoj omogućiti investicije i snažni gospodarski rast, ocijenio je na današnjem okruglom stolu HNS-a 'Hrvatsko gospodarstvo - kamo dalje' predsjednik te stranke Radimir Čačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko"

Istaknuo je kako se  a istodobno je zaposlenost u Europskoj uniji 70 posto i cilj ju je u iduće dvije godine povećati na 75 posto.

>> 'Hrvatska se neće oporaviti sve dok dužnosnici ne prestanu krasti'

'Radimo loše, na lošim tehnologijama, ali ključni je problem da nas radi premalo i zato je glavni zadatak svake vlade snažno dići zaposlenost u proizvodnji i uslugama', ocijenio je predsjednik HNS-a. Snažno je kritizirao vladu ističući da je Hrvatska danas 'zemlja dogovora ispod stola' koji onemogućavaju djelovanje realnog tržišta. 'Hrvatska je tržište 'dealova' na lokalnoj i državnoj razini, a ne realnih investicija', ustvrdio je Čačić.

Sadašnja vlada nije sposobna voditi zemlju jer je potpuno potrošen socijalni model kupovanja glasova i osnivanja klijentelističkih skupina za izvlačenje novca, rekao je predsjednik HNS-a.

Ekonomski strateg SDP-a Branko Grčić drži da Hrvatska u ovom trenutku boluje od kronične neefikasnosti u svim djelatnostima, naročito u javnom sektoru, što se pak prelijeva u privatni sektor koji o njemu ovisi.

"Kako biti optimističan kad vlada kaže da u iduće dvije godine nećemo rasti više od dva posto te kada se ne provode ni ona rješenja koja je i oporba podržala u programu gospodarskog oporavka?" upitao je Grčić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene