Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Hrvatska zaposlenost u posljednje dvije godine se 'srozala' na 55 posto radno sposobnog stanovništva, ističe HNS-ov Radimir Čačić.


Ključni zadatak svake buduće vlade bit će podići zaposlenost u proizvodnji i uslugama i Hrvatskoj omogućiti investicije i snažni gospodarski rast, ocijenio je na današnjem okruglom stolu HNS-a 'Hrvatsko gospodarstvo - kamo dalje' predsjednik te stranke Radimir Čačić.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Gospodarstvo je počelo otvarati radna mjesta' Slika nije dostupna Počela rasti gospodarstva najjače pogođena krizom

Istaknuo je kako se  a istodobno je zaposlenost u Europskoj uniji 70 posto i cilj ju je u iduće dvije godine povećati na 75 posto.

>> 'Hrvatska se neće oporaviti sve dok dužnosnici ne prestanu krasti'

'Radimo loše, na lošim tehnologijama, ali ključni je problem da nas radi premalo i zato je glavni zadatak svake vlade snažno dići zaposlenost u proizvodnji i uslugama', ocijenio je predsjednik HNS-a. Snažno je kritizirao vladu ističući da je Hrvatska danas 'zemlja dogovora ispod stola' koji onemogućavaju djelovanje realnog tržišta. 'Hrvatska je tržište 'dealova' na lokalnoj i državnoj razini, a ne realnih investicija', ustvrdio je Čačić.

Sadašnja vlada nije sposobna voditi zemlju jer je potpuno potrošen socijalni model kupovanja glasova i osnivanja klijentelističkih skupina za izvlačenje novca, rekao je predsjednik HNS-a.

Ekonomski strateg SDP-a Branko Grčić drži da Hrvatska u ovom trenutku boluje od kronične neefikasnosti u svim djelatnostima, naročito u javnom sektoru, što se pak prelijeva u privatni sektor koji o njemu ovisi.

"Kako biti optimističan kad vlada kaže da u iduće dvije godine nećemo rasti više od dva posto te kada se ne provode ni ona rješenja koja je i oporba podržala u programu gospodarskog oporavka?" upitao je Grčić. (Hina)