Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike investicije

Brijuni Rivijera kao recept za gospodarski spas Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku bi mogli spasiti veliki investicijski projekti. No, njihovo je planiranje dugotrajan posao, a vremena nema na bacanje.

Predsjednica Vlade u Vodnjanu je predsjedala prvom sjednicom povjerenstva Brijuni Rivijere. Projekta koji će otvoriti 2 tisuće radnih mjesta. Ali nažalost, tek je u povojima. Premijerka Kosor u Vodnjan je stigla s osmjehom na licu. No nije gubila vrijeme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Projekt vrijedan više od 2 milijarde kuna Kosor: 15. rujna se raspisuje međunarodni natječaj za Brijune rivijeru Slika nije dostupna Natječaj već u rujnu Potpisan sporazum o projektu Brijuni rivijera: 'Jakovčićev postupak je ljudski i politički razumljiv'

U realizaciju kreće 2 milijarde kuna vrijedan projekt Brijuni Rivijera koji obećava 2.000 novih radnih mjesta. 'Ovo je bila konstituirajuća sjednica povjerenstva, vrlo konstruktivna i vrlo sam zadovoljna. Zaključak jest da ćemo se ponovo naći nakon što smo donijeli neke dokumente koji su ključni u našem radu', rekla je Kosor.

No to je tek prvi korak ka ostvarenju zacrtanog cilja. U idućih dva tjedna direktor tvrtke mora pripremiti svu dokumentaciju vezanu za natječaj kojim će projekt na 50 godina dobiti nove koncesionare. Trima zasebnim natječajima Vlada će izabrati one za gradnju hotela, apartmana i dvije nautičke marine.

'Doživljavam je kao zaista već jedan operativan korak u realizaciji čitavog, velikog projekta Brijuni Rivijera i naravno da će oni koji su nezaposleni biti naš prioritet', ističe Ivan Jakovčić, istarski župan. Međunarodni natječaj bi se trebao raspisati najkasnije do 15. rujna. zasad su u projekt uključene tri lokacije na stotinjak hektara zemljišta. Hidrobaza, Sv Katarina Monumenti i dio Pinete.

'Fažana se mora odlučiti da li se želi priključiti tome ili ne. U svakom slučaju raspisat će se natječaj za onaj dio zemljišta u državnom vlasništvu na području Pinete', kaže Jakovčić. Do samog ostvarenja jednog od najvećih hrvatskih projekata ima još puno posla. Poželjna ljetna destinacija Istra bi mogla postati tek kroz dvije godine

'Razgovarali smo o mnogočemu u pripremi ovog prvog velikog iskoraka, naravno da je ovo bila radna sjednica', zaključila je Kosor. Tim se Istru želi postaviti kao jednu od najtraženijih regija na Mediteranu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene