Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Obustavljena prodaja hrvatskih tvrtki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar gospodarstva Mlađan Dinkić izjavio je u četvrtak da su obustavljene aukcije za prodaju tvrtki sa sjedištem u državama nastalim raspadom SFRJ.

Takva je odluka, kazao je ministar Dinkić na konferenciji za novinare, donesena stoga što je zatražio dodatne konzultacije sa stručnjacima za sukcesiju imovine bivše SFRJ, kako bi donijeli konačnu odluku o tome hoće li se nastaviti primjena sporne uredbe, izmijeniti je ili staviti izvan snage.

Pročitajte i ovo Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke" Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju

Analiza uredbe, koju je donijela tehnička vlada Vojislava Koštunice, trebala bi biti završena u rujnu, a dotad će se obustaviti prodaja spornih tvrtki.

Dinkić je dodao da će biti utvrđeno kosi li se uredba sa Sporazumom o sukcesiji i naglasio da Srbija želi zadržati dobrosusjedske odnose sa Slovenijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, koje su zbog te uredbe Srbiji uručile prosvjedne note.

Srbijanska Vlada premijera Vojislava Koštunice je 19. lipnja usvojila izmjene Uredbe o zaštiti imovine dijelova poduzeća čije je sjedište na teritoriju zemalja nastalih iz bivše SFRJ, kojima se sudovima određuje da imovinu tih poduzeća upišu kao društveno vlasništvo, nakon čega su zakazane aukcije za privatizaciju tih tvrtki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene