Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipoviće komentirao nezaposlenost

'Baratanje s torbama keša nije dopušteno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Josipović, komentirajući podatak o više od 300 tisuća nezaposlenih i naznake da će taj broj još više rasti, rekao je da mjere gospodarskog oporavka traže još bržu provedbu.

Josipović je dodao da bi neke od mjera trebalo promijeniti ili dopuniti. Bez obzira na dolazeće izbore u roku od godine dana ne smijemo zanemariti reformu uprave, rekao je Predsjednik istaknuvši kako ne misli samo na državnu, nego i lokalnu samoupravu. Bez toga će se teško ostvariti primjeren rezultat, ocijenio je Josipović. Smatra i kako treba odlučno ići u provedbu mjera kojima se potiče izvoz i mehanizmi porezne politike koji bi trebali biti puno poticajniji.

Upitan hoće li se zajedno sa svojim posebnim savjetnikom za gospodarstvo Borisom Cotom sastati s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji ovih dana borave u Hrvatskoj u okviru redovitih konzultacija, Predsjednik je odgovorio kako to nije predviđeno. Gospodarstvo je u nadležnosti vlade, rekao je Josipović prigodom današnjeg posjeta Ekonomskom fakultetu povodom njegove 90. obljetnice.

>> Josipović: Nije dobro da ne znamo datum pristupanja EU

U slučaju da se dokaže da je bilo koja stranka financirana novcem sumnjivog podrijetla, upitan je li riječ samo o političkoj odgovornosti ili se radi i o kaznenoj odgovornosti, Josipović je odgovorio kako je svatko tko je u tome sudjelovao odgovoran. Onaj tko je nosio novac u torbi ozbiljno povrijedio pravni poredak, ali je odgovoran i onaj koji ga je primio. 'Baratanje s torbama keša nije dopušteno', rekao je Josipović.(Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene