Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić obišao gradilišta u središtu grada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je popodne gradilišta na Kvaternikovu trgu, Gupčevoj zvijezdi, Novoj Vesi, Prilazu baruna Filipovića i Boškovićevoj ulici, gdje su ga voditelji radova izvijestili o dinamici izvođenja radova i rokovima njihova završetka.

Pri obilasku Kvaternikova trga Bandić je rekao da sve prilazne ulice, osim Trga i podzemne garaže, trebaju biti gotove do 1. rujna. Istaknuo je da će sada u Domjanićevoj ulici, gdje nikada nije bilo stabala, na jesen biti posađeno 45 gorskih javora ili lipa visokih šest metara.

Pročitajte i ovo Milan Bandić - 1 ''ŠUMA PROPISA'' Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu Milan Bandić - 2 VIŠE OD 30 TISUĆA PRIJAVA ŠTETE Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći

Na Kvaternikovu trgu Mirna Lipovac gradonačelniku je izrazila
prosvjed u ime 500 stanara Ulice biskupa Galjufa koji su potpisali peticiju zbog odluke grada da se ta ulica probije na Vlašku. Istaknula je da se stanari s tom odlukom ne slažu zbog ekoloških, prometnih i sigurnosnih razloga.

Gradonačelnik je odgovorio da je "kraj privilegiju koji su stanari imali posljednjih pedeset godina" da imaju zatvorenu ulicu. 

Oni koji žele imati svoju privatnu ulicu trebaju kupiti 2000 kvadrata u Zagorju i ići tamo živjeti, dodao je. 

Istaknuo je da je javni interes grada proboj Galjufove ulice te da grad ima sve potrebne dozvole.

Za obilaska tramvajske pruge između križanja Medveščaka i Grškovićeve ulice na jugu te Gupčeve zvijezde na sjeveru Bandić je rekao izvođačima radova da se trebaju požuriti kako bi radovi bili gotovi do 3. rujna.

Po njegovim riječima, radovi u Prilazu baruna Filipovića,
Boškovićevoj ulici i Hebrangovoj bit će gotovi u roku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene