Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Airbus potvrdio kašnjenje isporuke A 380

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski proizvođač aviona Airbus potvrdio je nagađanja prema kojima će doći do daljnjeg odgađanja isporuke gigantskog modela A 380 super-jumbo, koji u vis može ponijeti 800 putnika.

Objavljeno je da se ponovno radi o problemima pri montaži električnih instalacija u taj model, što je već ranije bilo uzrok kašnjenju u isporukama aviona.
 
Projekt vrijedan 12 milijardi eura tako i dalje kasni s provedbom, a u tvrtki predviđaju da će isporuka uslijediti za otprilike šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Spektakl-debakl Htjeli su pokazati da zbog vlaka više nema čekanja, ali vlak je kasnio. Ministar prometa priznao: "Ja dođem prije" Slika nije dostupna Uđite u interaktivnu pilotsku kabinu Airbusa 380

Dionice tvrtke na pariškoj burzi pale su za 1,7 posto nakon što je tvrtka objavila novo priopćenje.

Airbus je dogovorio kupnju 159 aviona vrijednosti od po 250 miliona dolara s 16 avioprijevoznika diljem svijeta, uključujući Emirates, Virgin, Air France i Qantas, od kojih bi mnogi najradije tražili nadoknadu ili kažnjavanje proizvođača zbog kašnjenja isporuke.

Nakon što je Airbus još u lipnju objavio prva kašnjenja, uprava tvrtke BAE Systems prodala je 20 posto svog udjela u Airbusu, što upozorava na nepovjerenje dioničara u financijsku stabilnost tvrtke ukoliko će ubuduće biti još zastoja u redovnoj proizvodnji i isporuci letjelica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene