Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AMBIENTA 2009 - 13. - 18. 10. 2009.

36. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
AMBIENTA - 36. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, utjecajno okupljalište svih značajnih subjekata iz drvno prerađivačke industrije i industrije namještaja (proizvođača, stručnjaka, dizajnera, arhitekata, znanstvenika, poslovnih ljudi, krajnjih potrošača i specijaliziranih medija).

AMBIENTA je i značajan marketinški poticaj razvoja domaće drvne industrije i industrije namještaja. I ove godine, usprkos krizi, istina u nešto smanjenom opsegu, potvrđuje se ponovno kao poslovno vrlo uspješan međunarodni sajam interesantan poslovnim i stručnim posjetiteljima iz zemlje i inozemstva i nezaobilazan poslovni i marketinški događaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od 19. do 23. listopada Ambienta vas čeka na Zagrebačkom velesajmu Slika nije dostupna Otvorila Međunarodni specijalizirani sajam Kosor: Sa sobom sam dovela ministre da vam pokažem potporu

AMBIENTA je sajamska priredba koju drvno prerađivački sektor i industrija namještaja ne propuštaju. Tako i na ovogodišnjoj AMBIENTI bilježimo sudjelovanje gotovo svih značajnijih domaćih proizvođača iz drvne industrije i industrije namještaja, koji će prezentirati PROIZVODE HRVATSKE DRVNE INDUSTRIJE, što uz velik interes i sudjelovanje inozemnih izlagača daje ovoj sajamskoj priredbi posebnu draž i ugodan poslovni okvir.

Ovogodišnji sajam AMBIENTA'09 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske, na više od 46.000 četvornih metara izložbenog prostora u 17 paviljona Zagrebačkog velesajma.

Svoje najnovije proizvode, usluge i tehnologije na sajmu predstavlja 521 izlagač, od čega ih je 273 iz inozemstva iz 24 zemlje svijeta i to iz:

Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Češke, Egipta, Francuske, Indije, Italije, Japana, Luksemburga, Mađarske, Malezije, Nizozemske, Njemačke, Poljske , Rumunjske, SAD-a, Sirije, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švedske i Hrvatske.

To ističemo s posebnim zadovoljstvom, upravo zbog već spomenute gospodarske krize u svjetskim okvirima.

AMBIENTA se pokazuje kao važan element ukupne promocije te okupljanja i povezivanja svih relevantnih faktora. Pritom imamo u vidu da je drvna industrija u hrvatskom gospodarstvu snažan i važan čimbenik stabilnosti i izvoza.
U drvnoj industriji zaposleno je više od 30.000 ljudi. U razdoblju od 2004. na ovamo drvna industrija bilježi stalni rast izvoza, koji je samo u 2008. godini gotovo dosegao milijardu dolara.

Zahvaljujući golemim naporima i poticajnim sredstvima ostvarena je i pozitivna vanjskotrgovinska bilanca u ovom sektoru, što u nas i nije čest slučaj.

Prema službenim podacima Državnog zavoda za statistiku u prvih je 7 mjeseci u odnosu na isto razdoblje prošle godine izvoz drvne industrije opao čak 36 posto. Nadamo se da je to ipak samo prolazni nepovoljni trend, koji se neminovno morao odraziti i na sudjelovanju hrvatske industrije na ovogodišnjoj AMBIENTI.

Ovogodišnja AMBIENTA odvijat će se kroz pet tematskih cjelina:

- Namještaj za stanovanje
(spavaće, dnevne, radne i dječje sobe, sobe za mlade, blagovaonice, potkrovlja, trosjedi, dvosjedi, polunaslonjači, ugradbeni ormari, stolci, klupe, i sl.), kuhinje, proizvodi za uređenje kuhinja
Pav. 7A, 9, 11A, 10A, 10

- Uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata
kabinetski program, radni stolovi i stolice, hotelske sobe i predvorja, namještaj i oprema za apartmane, ugostiteljske objekte, trgovine, školske i predškolske ustanove, sportske objekte, bolnice, ordinacije, brodove i dr.
Pav. 8A

- Proizvodi i oprema za unutarnje uređenje
zavjese, tepisi, rasvjeta, kamini, parketi, podovi
Pav. 8

Kućanski aparati, bijela tehnika
Pav. 7

Umjetnine, umjetničke slike i antikviteti
Pav. 11b, 11c

- Repromaterijali za industriju namještaja okovi, brave, drvene i ostale ploče, furnir, boje i lakovi, ljepila i sl., vrata, prozori
Pav. 6

- Strojevi i alati za drvnu industriju
Pav. 5

STRUČNE I PRATEĆE AKTIVNOSTI

AMBIENTU prati i čitav niz stručnih i popratnih događanja - stručni skupovi, savjetovanja, okrugli stolovi, prezentacije i slično, na kojima se tradicionalno razgovara o temama i pravcima daljnjega razvitka drvno prerađivačkog sektora.

Poticanje finalne proizvodnje i izvoza, kao poluga ukupnog gospodarskog razvoja daju određene rezultate. Shvatili smo na vrijeme da taj snažan proizvodni i izvozni potencijal nužno treba i snažnu stručnu i znanstvenu podršku, ponajprije u pogledu sagledavanja trendova u svjetskoj proizvodnji, dizajnu, marketingu kao temeljnim pretpostavkama uspješnog nastupa na svjetskim tržištima.

Stoga svake, pa i ove godine osiguravamo kvalitetan program stručnih i pratećih događanja, predavanja, seminara i poslovnih skupova koji se u načelu bave upravo ovim pitanjima.

Slijedi niz stručnih skupova od kojih posebno ističemo

• 20. jubilarno međunarodno znanstveno savjetovanje 'DRVO JE PRVO novi materijali, kvaliteta i dizajn proizvoda'

• Savjetovanje arhitekata na temu 'Projektriranje i društveno odgovorna javna nabava'

• Stručni skup za nastavnike srednjih škola koji predaju u obrazovnom sektoru šumarstvo, prerada i obrada drva

Posjetitelji će moći razgledati
- Međunarodnu izložbu keramike i stakla - MIKS 09

- Izložbu učeničkih radova strukovnih škola Republike Hrvatske na temu
'Inspiracija u maslini',

- ponudu antikviteta, ponudu umjetničkih slika uglednih hrvatskih galerista,
Predaukcijsku izložbu umjetnina aukcijske kuće 'Kontura', a u subotu, prezadnji dan sajma, mogu i sudjelovati na Aukciji.

I na ovogodišnjoj AMBIENTI dodjeljuju se izlagačima već tradicionalno

- Nagrade za kvalitetu MOBIL OPTIMUM za najuspješnije oblikovane i tehnološki izrađene proizvode,

- Nagrade za cjelovitost marketinškog nastupa i

- Nagrada za najuspješnije ambijentalno izlaganje.

Kao i svake godine, organizirana je i Nagradna igra za posjetitelje uz svakodnevno izvlačenje dobitnika vrijednih nagrada izlagača sponzora, uz nastup naše poznate Klape Ragusa.

U nagradnoj igri sudjeluju posjetitelji s kupljenom ulaznicom i točno ispunjenim anketnim upitnikom s pitanjima o dnevnim sponzorima.

Ukupna vrijednost nagradnog fonda, vrijednih nagrada za posjetitelje, iznosi 181.806 kuna. Izvlačenje nagrada predviđeno je svaki dan u 17.30 sati, na pozornici u Prolazu između paviljona 11A i 10A.

SVEČANO OTVORENJE

36. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije AMBIENTA 2009, očekuje se da će otvoriti Predsjednica Vlade Republike Hrvatske gospođa Jadranka Kosor, u utorak, 13. listopada 2009. u 10,00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

CIJENE ULAZNICA I KATALOGA

- ulaznica za jednokratni posjet radnim danom do 13,00 sati, 35,00 kn
- ulaznica za jednokratni posjet radnim danom od 13,00 sati,
subotom i nedjeljom cijeli dan 25,00 kn
- ulaznica za stalni posjet, s katalogom priredbe 80,00 kn
- ulaznica za jednokratni posjet učenika i studenata, radnim
danom od 13,00 sati, te subotom i nedjeljom cijeli dan 15,00 kn
- katalog priredbe 12,00 kn

Za organizirane grupne posjete od 25 i više osoba odobrava se popust na cijenu ulaznica od 20% + besplatna ulaznica za voditelja grupe.

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

Croatia Airlines odobrava popust na cijene zrakoplovnih karata na svojim međunarodnim linijama. Sve detaljne obavijesti mogu se dobiti u poslovnicama ili na telefon: +385 1 616 0126
Hrvatske željeznice - službeni željeznički prijevoznik posjetiteljima Sajma iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

HERTZ - rent a car popust za cijene najma automobila: za izlagače - 25% popusta;
za posjetitelje - 15% popusta

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE: od 9.00 do 19.00 sati

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene