Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U gradu Hvaru u hotelu 'Amfori' svečano je otvoren Prvi hrvatski kongres ruralnog turizma koji je okupio oko 300 sudionika.


Kongres, koji traje do 21. listopada, otvorio je izaslanik predsjednika Stjepana Mesića hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić.

Vezani članci Pomorska policija, ilustracija Drama na Hvaru: U uvali u blizini mjesta Vrboska nestao ronioc Požar na Hvaru - 2 Raketa zapalila uvalu: Iz pritvora pustili skipera kojeg se sumnjiči da je kriv za požar na Hvaru

Predsjednica Organizacijskog odbora Kongresa i Uprave Hrvatskoga farmera Dijana Katica istaknula je kako je osnovni cilj skupa izmijeniti dosadašnja iskustva i spoznaje o seoskom turizmu na jednom mjestu. 

Sudionici će raspravljati o mogućnostima poboljšanja u
području zakonodavstva, financija, marketinga te jače povezanosti poljoprivrede i turizma.

Sudionicima će o iskustvima u tom području iz svojih zemalja govoriti predstavnici iz Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Španjolske, Rumunjske i drugih zemalja Europske unije.

Mogućnosti hrvatskoga seoskog turizma su velike te treba dobro razmisliti na koje načine treba najdjelotvornije iskoristiti hrvatsku tradiciju, hrvatske proizvode i gastronomiju, kazala je Dijana Katica.