Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.


Sastojci:

- 1,5 kg paprika
- 350 g mljevenog mesa
- 1 velika glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- peršin
- sol, papar
- ulje za pohanje
- 2 žlice maslinova ulja
- smjesa za pohanje (brašno, 2 jaja)
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 1 dl bijelog vina

Priprema:

Vezani članci Lijekovi, ilustracija Ponovo pao sustav za recepte i izdavanje lijekova: "To se događa svako malo. Obično vikendom" Rog paprika, ilustracija Hoćemo li ove godine i domaći ajvar plaćati - skuplje? "Godina je jedna od najtežih otkada smo u proizvodnji paprike..."

Paprike operite i ispecite u pećnici. Kad su pečene, izvadite ih iz pećice i poslažite u posudu i poklopite. Pričekajte 10-ak minuta te ih ogulite, razrežite po duljini i odstranite im sjemenke.

Posolite ih, zatim uvaljajte u brašno i razmućena jaja te ispecite na vrelom ulju. Kad ispečete paprike, na tavu stavite maslinovo ulje i dodajte luk, meso i na koncu češnjak, papar i sol te pirjajte dok ne omekša. Po potrebi dolijevajte vino. Kada je gotovo, dodajte nasjeckan peršin.

U vatrostalnu zdjelu premazanu maslacem slažite polovinu pohanih paprika, zatim meso, a na vrh složite preostali dio paprika. Prelijte s prethodno izmiješanim jajima i vrhnjem.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju