Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesvakidašnje i posebno

Musaka s paprikama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice

- 1,5 kg paprika
- 350 g mljevenog mesa
- 1 velika glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- peršin
- sol, papar
- ulje za pohanje
- 2 žlice maslinova ulja
- smjesa za pohanje (brašno, 2 jaja)
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 1 dl bijelog vina

Priprema:

Paprike operite i ispecite u pećnici. Kad su pečene, izvadite ih iz pećice i poslažite u posudu i poklopite. Pričekajte 10-ak minuta te ih ogulite, razrežite po duljini i odstranite im sjemenke.

Posolite ih, zatim uvaljajte u brašno i razmućena jaja te ispecite na vrelom ulju. Kad ispečete paprike, na tavu stavite maslinovo ulje i dodajte luk, meso i na koncu češnjak, papar i sol te pirjajte dok ne omekša. Po potrebi dolijevajte vino. Kada je gotovo, dodajte nasjeckan peršin.

U vatrostalnu zdjelu premazanu maslacem slažite polovinu pohanih paprika, zatim meso, a na vrh složite preostali dio paprika. Prelijte s prethodno izmiješanim jajima i vrhnjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene