Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potraga u savi

Detalji potrage za bivšom reality zvijezdom Marijanom Seifert: "Ovo je poprilično opasno mjesto. Veći dio godine ne vidi se prst pred nosom"

Aktualno Galerija Petar Prpić - 3 Petar Prpić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Petar Prpić - 2 Petar Prpić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Petar Prpić - 1 Petar Prpić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Rijeka Sava - 4 Galerija 1/8 >>
U tijeku je velika policijska potraga za bivšom reality zvijezdom Marijanom Seifert. O nestanku 38-godišnjakinje policija je izvjestila na portalu nestali.hr. Svaki joj se trag izgubio u noći s utorka na srijedu. Posljednji ju je vidio suprug koji tvrdi da nije ostavila poruku. Istodobno, krenula je potraga na Savi, sve prati reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Za nestalom Marijanom tragale su brojne službe od vatrogasaca, ronioca ATJ Lučko, interventne policije koja je obilazila sam dio uz korito rijeke. Istražiteljima je fokus na Savi s obzirom na to da su na Mostu mladosti pronađene neke osobne stvari koje pripadaju nestaloj Marijani.

Za danas je potraga na Savi okončana, javio je reporter Dnevnika Nove TV koji je razgovarao s Petrom Prpićem iz HGSS-a.

Pripić kaže kako je svaka potraga zahtjevna, no pretraživanje rijeka ne dopušta nikakve greške. "Svaki spašavatelj ronioc treba neko dodatno osiguranje. Ovo je poprilično opasno mjesto", kazao je Prpić i opisao proceduru pretraga u rijekama.

Pročitajte i ovo Nestala Marijana Seifert u tijeku intenzivna potraga Nađeni dokumenti i mobitel?: Potraga za Marijanom ušla u drugi dan

"U potragama na vodama treba vidjeti brzinu rijeke i uzeti u obzir vrijeme nestanka i izračunati krajnju točku do koje je osoba mogla doći", rekao je. Mikić ga je pitao i koliko je Sava opasna za ronioce te kakva je vidljivost, a Prpić kaže kako se "veći dio godine ne vidi prst pred nosom". Spasiocima potragu olakšavaju dronovi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA JU TRAŽI Suprug Marijane iz BB-a: "Nestala je tijekom noći, nije ostavila nikakvu poruku... Policija ima njezin mobitel"

"Dronovi su vrlo vrijedan resurs u potragama, pogotovo kad imate termovizijske kamere koje vide ono što ljudsko oko ne može", kazao je Prpić, a Mikić zaključio kako se potraga za Marijanom Seifert nastavlja i sutra, a paralelno istragu provode i krim istražitelji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene