Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta kaznena prijava

Županijski zaposlenici krivotvorili isprave i zloporabili ovlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska je policija nakon provedene kriminalističke obrade podnijela kaznene prijave protiv četiri službene osobe - zaposlenika Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko pravne poslove u Uredu državne uprave Zadarske županije, zbog zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

Kriminalistička obrada je provedena u suradnji s USKOK-om i Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, priopćila je danas PU zadarska. U kaznenim prijavama četiri zaposlenika županijske Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko pravne poslove tereti se da su od 2006. do 2008. godine, protivno Zakonu o prostornom uređenju te navođenjem neistinitih podataka, izdavali lokacijske, odnosno građevinske dozvole na području Zadarske županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kaznene prijave Rijeka: Četiri osobe uhvaćene s krivotvorenim sanitarnim ispravama Slika nije dostupna U rimskom predgrađu Otkrivena tiskara za krivotvorenje hrvatskih isprava

Utvrđeno je kako su ponaosob, zlorabeći svoj položaj i prekoračenjem granica ovlasti, izdali četiri građevinske i dvije lokacijske dozvole, i to fizičkim osobama i jednoj pravnoj osobi. Protiv službenih osoba je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave, dok je protiv korisnika podnesena kaznena prijava zbog poticanja na kazneno djelo, priopćila je PU zadarska. Policija je navela da su službene osobe protiv kojih je podignuta kaznena prijava, u dobi od 34, 40, 55 i 68 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene