Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sportski zrakoplov Cessna prilikom slijetanja na brački aerodrom u utorak oko 18 izletio je izvan betonske piste, no pilot nije ozlijeđen, doznaje se u Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.


Inspektor Agencije, Danko Petrin, u izjavi potvrdio je da je u Cessni pilot bio sam te da nije ozlijeđen.

Vezani članci Mjesto pada aviona u Iranu Zapovjednik Islamske revolucionarne garde preuzeo odgovornost za rušenje ukrajinskog aviona: "Volio bih da sam umro" Justin Trudeau Kanadski premijer prozvao Iran za rušenje ukrajinskog zrakoplova: "Imamo informacije iz više izvora da je avion srušen iranskom zemlja-zrak raketom, moguće nenamjerno"

"Za sada znamo da je pilot imao nesreću prilikom slijetanja na pistu u Braču. Prethodno je uzleti s Hvara, a unutra je bio sam i prilikom izlijetanja s piste nije ozlijeđen. Sportski je zrakoplov pretrpio oštećenja, no još sa sigurnošću ne možemo reći kolika su s obzirom da nas tek čeka obavljanje očevida", kazao je Petrin.

Pad aviona u Kaštelima: Među poginulima strani državljanin, pilot u induciranoj komi

Aerodroma se nalazi na vrhu otoka Brača.

Ovo je druga nesreća manjih zrakoplova u Dalmaciji. Prošli tjedan u Kaštel Štafiliću se u more kod Hotela Resnik srušio sportski zrakoplov u kojem su poginule dvoje osoba, jedan strani i jedan hrvatski državljanin, dok je treći, Splićanin, iskusni pilot zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede, te je još uvijek u splitskoj bolnici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook