Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puštaju ga na slobodu

Zatvorenik u Splitu diplomirao na Pravnom fakultetu dok je bio u zatvoru, već ima ponude za posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki kazneni sud na slobodu pušta zatvorenika nakon što je odslužio 17 od 21 godine kazne zatvora. Kažu da je tijekom izvršavanja kazne ocijenjen kao naročito uspješan, a tijekom boravka u zatvoru je – diplomirao na Pravnom fakultetu. Već ima i ponude za posao.

Iz splitskog zatvora na slobodu izlazi zatvorenik koji je zbog zlouporabe droga i krivotvorenja isprava dobio kaznu u trajanju od 21 godine. Vrhovni kazneni sud odlučio ga je pustiti na uvjetni otpust zbog ponašanja nakon 17 odsluženih godina, objavili su u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj bijega Drama u Remetincu: Zatvorenik razbio prozor i skočio s prvog kata, bio je potpuno krvav Zatvorenik (Ilustracija: Guliver/Thinktsock) Europski sud za ljudska prava Zatvorenik tužio Hrvatsku zbog loših uvjeta iza rešetaka, od države mora dobiti 12.200 eura

Muškarac je osuđen jer se 2003. povezao s drugim osobama zbog krijumčarenja i prodaje droge. One su Južnoj Americi su kupili 533,48 kilograma kokaina i jahtom ga prevezle u Hrvatsku gdje ju je preuzeo radi daljnje prodaje. Drogu je ukrcao u automobil s nepripadajućim registarskim tablicama.

Visoki kazneni sud sada smatra da su ispunjene zakonske pretpostavke za primjenu uvjetnog otpusta. Zatvorenik je tijekom izvršavanja kazne zatvora ocijenjen kao ''naročito uspješan'', a u kaznionici je angažiran kao naročito uspješan radnik.

Zanimljivo je i da je tijekom izdržavanja kazne zatvora diplomirao pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a ima i ponudu za posao, objavio je Vrhovni sud. Priznao je počinjenje kaznenih djela. Zato je Visoki kazneni sud zaključio da se svrha kažnjavanja može postići i nadziranom slobodom.

Nakon otpuštanja morat će se do 2024. godine jednom mjesečno redovito javljati nadležnoj policijskoj postaji. Smije promijeniti mjesto prebivališta i boravišta, ali samo uz suglasnost suca izvršenja Županijskog suda. Datum otpuštanja zatvorenika na uvjetni otpust odredit će sudac istrage.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene