Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok su ga istraživali zbog jednog slučaja, policijski istražitelji povezali su ga s još 39 razbojništava.


Zagrebačka policija je u zadnjih desetak dana riješila čak 72 razbojništva, osumnjičivši pritom trojicu mladića, među kojima je najaktivniji bio 23-godišnjak s 40 izvedenih pljački, uglavnom u trgovinama i kladionicama, teških ukupno 162.000 kuna.

Vezani članci Šaljiv plakat koji vlasnike pasa upućuje da pokupe izmet za svojim ljubimcima - 2 Miroljubiva zezancija s važnom porukom: "Lagano se sagnete prema naprijed..." Opsadno stanje u zgradi u kojoj živi bivša predsjednica Opsadno stanje u Zagrebu: Žena prijetila bombama u zgradi u kojoj živi bivša predsjednica, specijalci upali u zgradu i izveli ju

Taj mladić s prilično dugim popisom razbojništava, od ranije poznat policiji, uhvaćen je u subotu nakon pljačke koju je nenaoružan izveo u sportskoj kladionici u Vlaškoj ulici, rekao je na konferenciji za novinare načelnik kriminalističke policije Danijel Žugel.

Dok su ga istraživali zbog tog slučaja, policijski istražitelji povezali su ga s još 39 razbojništava. Na meti mu se od kraja prošle godine našlo po 16 trgovina i sportskih kladionica, četiri poslovnice za otkup plemenitih metala, tri kioska i jedna ljekarna.

Mladi lopov u većini pljački nije bio naoružan već ih je počinio uz verbalne prijetnje, dok je pet pljački izveo uz prijetnju plastičnim pištoljem. Poslije svake takve pljačke pištolj bi bacio i kupio novi.

KORISNI SAVJETI ZA LJETOVANJE Kako protiv 'džeparoša'?

Kriminalisti su utvrdili da je 23-godišnjak 30 pljački počinio sam, a deset u suradnji s vršnjakom koji je također uhićen.

U zajedničke pljačkaške pohode išli su maskirani maramama koje su zajedno s odjećom bacali nakon obavljenog posla.

Plijen kojeg se domogao osumjičeni dvojac policija zasad nije pronašla, a oni su predani pritvorskom nadzorniku.

Osim tog slučaja zagrebački policajci su u suradnji sa splitskim kolegama prije desetak dana dovršili kriminalističko istraživanje nad, također "učinkovitim", 19-godišnjakom kojeg sumnjiče da je od početka ove godine na zagrebačkom i splitskom području izveo 32 pljačke.

Na meti su mu bile trgovine, ljekarne, poslovnica pošte i lutrije te pekarnica iz kojih je ukrao oko 97.000 kuna. U pljačke je išao maskiran sunčanim naočalama i šilt kapom, a zaposlenicama koje su uobičajeno bile same, je prijetio pištoljem ili nožem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook