Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zagrebačkim cestama u prvih šest mjeseci ove godine u prometu je poginulo 28 osoba, odnosno šest manje nego lani, za šest posto je manji i broj ozlijeđenih, a broj očevida pao je za deset posto.


Policija je obavila očevid u 5710 nesreća, što je 646 očevida manje nego lani, a u nesrećama je ozlijeđeno 1849 osoba, odnosno 131 osoba manje. Teško je ozlijeđeno 276, a lakše 1573 osobe. Od 28 poginulih, njih 14 je stradalo zbog brzine koja je uzrok skoro svake pete prometne nesreće.

Od gotovo 91 tisuće zabilježenih prometnih prekršaja više od 26 tisuća, odnosno svaki četvrti prekršaj odnosio se na prekoračenje dopuštene brzine.

Vezani članci Prosvjed u Zagrebu pod nazivom Krik za slobodu - 1 Šetali bez maski i razmaka: Tisuće u Zagrebu prosvjedovale protiv mjera, stožera i cijepljenja Eddie Wilson otvorio zagrebačku bazu Ryanaira - 5 Predsjednik Uprave Ryanaira za DNEVNIK.hr o otvaranju baze u Hrvatskoj i novim radnim mjestima: "Imamo više od 240 zračnih luka s kojima možemo povezati Zagreb"

>> Zabila se automobilom u stup javne rasvjete, umrla u bolnici

Vozači s nedopuštenom koncentracijom alkohola sudjelovali su prosječno u svakoj osmoj prometnoj nesreći te u 12 od 27 nesreća s poginulima (44 posto). U tim nesrećama poginulo je 12 osoba, odnosno 42,8 posto od ukupno 28 poginulih.

Utvrđen je 3791 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja provjere na alkohol. Te prekršaje većinom su počinile mlade osobe, odnosno osobe u dobi do 30 godina (dvije trećine). (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.