Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest

Zagreb: Manje poginulih i ozlijeđenih u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkim cestama u prvih šest mjeseci ove godine u prometu je poginulo 28 osoba, odnosno šest manje nego lani, za šest posto je manji i broj ozlijeđenih, a broj očevida pao je za deset posto.

Policija je obavila očevid u 5710 nesreća, što je 646 očevida manje nego lani, a u nesrećama je ozlijeđeno 1849 osoba, odnosno 131 osoba manje. Teško je ozlijeđeno 276, a lakše 1573 osobe. Od 28 poginulih, njih 14 je stradalo zbog brzine koja je uzrok skoro svake pete prometne nesreće.

Od gotovo 91 tisuće zabilježenih prometnih prekršaja više od 26 tisuća, odnosno svaki četvrti prekršaj odnosio se na prekoračenje dopuštene brzine.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

>> Zabila se automobilom u stup javne rasvjete, umrla u bolnici

Vozači s nedopuštenom koncentracijom alkohola sudjelovali su prosječno u svakoj osmoj prometnoj nesreći te u 12 od 27 nesreća s poginulima (44 posto). U tim nesrećama poginulo je 12 osoba, odnosno 42,8 posto od ukupno 28 poginulih.

Utvrđen je 3791 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja provjere na alkohol. Te prekršaje većinom su počinile mlade osobe, odnosno osobe u dobi do 30 godina (dvije trećine). (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene