Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Između 400 i 600 kuna

Vlasnici autoškole uzimali novac za liječničke preglede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik jedne gospićke autoškole uzimao je novac u iznosu od 400 do 600 kuna kandidatima koji polažu vozački ispit kako bi im pribavio potvrde o psihičkoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima.

Na taj način omogućio im je nepristupanje liječničkom pregledu. U svemu tome osobi iz Gospića pomagala je druga osoba iz Rijeke koja se bavi medicinom rada.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević Uz kadrovsku premetaljku Gradonačelnik neće predložiti proračun, ide se na izbore: "Vjerojatno smatraju da je došlo njihovo vrijeme" Slika nije dostupna Korupcija u školi HDZ-ov vijećnik i profesor uzeo 2500 kuna mita za prolazne ocjene

>> Vlasnik autoškole, instruktor i ispitivači prodavali ispite

On bi ishodovao liječničke potvrde i za tu uslugu liječniku platio neutvrđen novčani iznos. Izvršen je upis kandidata, a izdane su se potvrde evidentirale u matičnu knjigu i knjižicu kandidata za vozača, ovjerene potpisom i pečatom.

Lička policija izvijestila je da je završila višemjesečno kriminalističko istraživanje nad dvije 'odgovorne osobe u pravnoj osobi', odnosno vlasnika autoškole. Sumnjiče ih za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava i krivotvorenje službenih isprava. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene