Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antikorupcijska akcija 'Petlja'

Vlasnik autoškole, instruktor i ispitivači prodavali ispite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je nakon istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuo optužnicu protiv 11 hrvatskih državljana, među kojima je vlasnik autoškole i instruktor vožnje u Križevcima, tereteći ih da su počinili više kaznenih djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te protuzakonita posredovanja, objavilo je danas državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Riječ je o rezultatu antikorupcijske akcije 'Petlja' na koprivničko-križevačkom području usmjerene na 'kupnju' vozačkih ispita B kategorije u autoškoli u Križevcima. Optuženi su T. P.(1954.), R. L. (1955.), V. B.(1948.), I. K. (1967.), Ž. S. (1979.), D. K. (1976.), S. P. (1985.), D. S. (1984.), S. R. (1985.), B. S. (1957.) i D. V. (1986.). I. K. i Ž. S., vlasnik i instruktor vožnje u autoškoli, optuženi su da su se 2008. u Križevcima u više navrata dogovorili s D. K., S. P., D. S., S. R. i D. V., polaznicima te autoškole, da će im za 100 do 200 eura osigurati upis prolazne ocjene na vozačkim ispitima bez obzira na stvarno pokazano znanje i vozačke sposobnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Bruno Džaić, odvjetnik okrivlljenika Sudac je odlučio Instruktor koji je naletio na djevojčice branit će se sa slobode: "On je sretan što su one dobro, spreman im je pomoći na bilo koji način"

Petero okrivljenika dalo je zatražene svote, a Ž. S. je dobiven novac predavao I. K., a on T. P., R. L. i B. S., inače ispitivačima Hrvatskog autokluba. Kad su primili novac, trojica okrivljenih ispitivača polaznicima su upisali prolazne ocjene bez obzira na rezultate na vozačkim ispitima, a četvrti ispitivač V. B. upisao je jednom polazniku prolaznu ocjenu bez ikakve nagrade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene