Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Hrvoje Žužić u lancima doveden na sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Karlovcu počelo je suđenje Hrvoju Žužiću, 22-godišnjem sinu tajkuna i vlasnika Soliduma. Hrvoje je u kolovozu pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 19-godišnja Ružica Pavić.

Okovan lancima na rukama i nogama, Hrvoje Žužić je iz zatvora doveden na sud. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvoju Žužiću pet godina zatvora Slika nije dostupna Hrvoju Žužiću produljen pritvor

Takav je postupak izazvao zaprepaštenje jer je jedinstven slučaj u Hrvatskoj, da je netko zbog izazivanja prometne nesreće doveden u lancima, smatra Žužićeva obrana.

Tri mjeseca nakon stravične nesreće priznao je krivnju te pred sutkinjom izjavio kako bi 'da može vratiti vrijeme učinio da je poginuo on, a oni preživjeli'. 

Obitelji poginule Ružice Pavić i teško ozlijeđenog Hrvoja Matijašića skupile su se pred sudom kako bi tražile pravdu za slučaj koji je na noge podigao cijelu Hrvatsku. Noseći njezine fotografije i svijeće, održali su tihi prosvjed.

U trenutku nesreće Hrvoje Žužić u krvi je imao 2,15 promila alkohola, a vozio je brzinom od iznad sto kilometara na sat. 

Žužićeva obrana od suda je tražila ukidanje pritvora, no, sutkinja je prijedlog odbila zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

>> Hrvoje Žužić već prije slupao jedan BMW

>> Žužić kočio točno 118,8 metara

>> Velikogoričani bijesni zbog pogibije djevojke

>> Željko i Hrvoje Žužić lani prijetili policiji

Na sudu se spomenulo samo pet prometnih prijava, od ukupno 19 koliko ih je prije tragičnog događaja imao Žužić. Od pet spomenutih, dvije su bile za vožnju pod utjecajem alkohola. 

Žužiću prijeti do deset godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene