Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJSKA AKCIJA

Varaždinska policija u filmskoj potjeri: Pokušao pregaziti policajce, oni pucali za njim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon duže potjere, varaždinski policajci u petak su uhitili 33-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj teškog ubojstva te prisile prema policijskim dužnosnicima.

Nakon prave filmske potjere, varaždinski su policajci u petak poslijepodne uhitili 33-godišnjaka s međimurskog područja te ga priveli zbog pokušaja teškog ubojstva i prisile prema policijskim dužnosima, objavljeno je u izvanrednom priopćenju.

Oko 15:30 varaždinska je policija od kolega iz međimurske postaje dobila obavijest o muškarcu koji se ne želi zaustaviti te divlje vozi prema Varaždinu, ugrožavajući sigurnost drugih.

Odmah su izašli na teren, da bi na Dravskom mostu uspostavili blokadni punkt kako bi pokušali zaustaviti vozilo i vozača.

"Po uočavanju vozila jedan od navedenih policajaca ispred blokadnog punkta pokušao je izdavanjem znakova zaustaviti vozilo u bijegu, no isto se nije zaustavilo, a policajac je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu. Nakon toga vozač je usmjerio vozilo prema drugom policijskom službeniku koji se nalazio uz blokadni punkt, u namjeri pregaženja. Kako vozač nije imao namjeru zaustaviti vozilo, policijski službenik je u nužnoj obrani uporabio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru vozila kako bi spriječio nalet istog na sebe", navedeno je u policijskom priopćenju.

Pročitajte i ovo Tučnjava, ilustracija PRETUKLI IH I POBJEGLI Petorica mladića napala trojicu 18-godišnjaka. Određena im i zabrana približavanja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dovršena krim istraga Policija objavila spektakularnu snimku uhićenja: Poznati detalji o zločinačkoj skupini koja je postavljala eksplozivne naprave, naručivala ubojstva…

Vozač je tada nastavio vožnju u smjeru Varaždina te se oglušio i na znakove policajaca Interventne jedinice policije i zaobišao ih, no ubrzo je, u Međimurskoj ulici zaustavljen i uhićen uz uporabu sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje.

Priveden je zbog sumnje u pokušaj teškog ubojstva i prisile prema policijskim službenicima na kriminalističko istraživanje u Policijsku upravu varaždinsku.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene