Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija zakopčana

'Želio je sakriti identitet žrtve, nema tu psihopatologije serijskog ubojice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je pronašla i odrezane noge trupla otkrivenog na Jarunu.

Noge, kako se neslužbeno doznaje, pronađene su u blizini mjesta na kojem je u jezeru u crnoj vreći pronađeno truplo. Na naš upit u zagrebačkoj policiji nisu željeli komentirati tu neslužbenu informaciju. Inače, zagrebačka policija nije ni ranije željela izlaziti u javnost s informacijama o ostacima muškog tijela koji su jučer popodne pronađeni u jezeru Jarun, o tome je li riječ o ubojstvu te u kakvom je stanju leš zatečen, rekavši tek da će s više informacija raspolagati nakon obdukcije. 'Način na koji su nastale promjene na tijelu ne mogu iznositi, odgovore na ta pitanja dat će obdukcija', izjavila je na konferenciji za novinare glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Ilustracija Nepoznat identitet Pronađen leš muškarca u Zagrebu

>> Leš bez glave, šaka i nogu pronađen u Jarunu

Ljuba je potvrdila da su ostatke tijela nepoznatog muškarca jučer oko 17,30 sati kod južne obale jezera Jarun pronašli mladići koji su trenirali vožnju kajakom, kazavši i da je leš u jezero dospio na za sada neutvrđen način. 'Primijetili smo tijelo, prijatelj ga je primijetio još jučer, ali nije htio se približavati, uopće nije vjerovao da je zapravo tijelo. Jučer smo otišli zajedno pogledati, i stvarno je bilo. Odmah smo otišli pozvati policiju', rekao nam je kajakaš Igor Gojić.

Mislili da je lutka

Kaže kako su sablasni prizor poluraspadnutog trupla na koji su naišli isprva zamijenili nečim drugim. 'Prvo smo mislili da je lutka iz butika, ali bilo je tijelo'. Tijelo je jezerom, čini se, plutalo nekoliko dana. Policija je danas ogradila pristup tom dijelu Jaruna. Zavučeni šumarak koji okružuje rukavac u kojem je truplo pronađeno, nalazi se na južnom, unutrašnjem dijelu jezera, daleko od standardnih ruta šetača. Navodno je riječ o srbijanskom državljaninu, no ni za tu informaciju nije se mogla dobiti potvrda, kao ni za nagađanja da se radi o obračunu u narkomiljeu.

'To nije psihopatologija, nego mafijaško ubojstvo'

Policija je danas bila iznimno oprezna s informacijama o slučaju, koji zasad još službeno ne naziva ubojstvom. Stručnjaci upozoravaju da je kod ovakvih slučajeva, prilično jasno da se radi o detaljno isplaniranoj egzekuciji. 'Mislim da se ne radi o nikakvoj psihopatologiji u smislu ubojice ili serijskog ubojice, nego o klasičnom mafijaškom ubojstvu sa željom da se sakrije identitet žrtve', rekao nam je psihijatar Herman Vukušić. Prema neslužbenim informacijama, rezovi na tijelu izvedeni su vrlo precizno. (T.Š./I.V./A.J.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene